Drypvis kommer det frem, hvilke vækstinitiativer regeringen ønsker sig.
Her til formiddag blev der præsenteret 12 nye af slagsen i Finansministeriet, hvor intet mindre end fire ministre stillede op til pressemøde.
I alt er der tale om 50 vækstinitiativer - eller en blandet landhandel som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har udtrykt det. De næste dage vil der blive fremlagt flere vækstinitiativer.
200 millioner årligt til afgiftslettelser
Det centrale er, at regeringen frem mod 2019 vil bruge 2,2 milliarder kroner på at sikre bedre vilkår for danske virksomheder.
Det største element i den samlede pakke er, at regeringen lægger op til at bruge 200 millioner kroner årligt på at sænke nogle af erhvervslivets afgifter. Det kan for eksempel være afgifter på chokolade, is, slik og øl.
- Initiativerne skal ses i sammenhæng med vores 2020-plan. Her er det samlede mål, at 150.000 flere kommer i privat beskæftigelse. Det gør vi ved at lægge vækstpakker frem. Det her er endnu et bidrag til, at vi får 150.000 flere arbejdspladser i Danmark, siger finansminister Bjarne Corydon (S).
Han vil dog ikke svare konkret på, hvor mange danske arbejdspladser der er tale om.
Vil afskaffe kontantregel delvist
Regeringen foreslår også, at de danske butikker skal have lov til selv at bestemme, om de vil tage mod kontanter fra kunderne eller udelukkende modtage kreditkort.
Det skal dog stadig være muligt at betale med kontanter i eksempelvis dagligvarebutikker, hos læger og tandlæger, fysioterapeuter og kiropraktorer, på posthuse, i kiosker på hospitaler og på apoteker.
Dermed er der tale om en delvis afskaffelse af den såkaldte kontantregel.
Blandt de øvrige initiativer kan nævnes et frit valg af tv-dostributør, et ekstraordinært bidrag til frivillige foreninger og en nedbringelse af de statslige sagsbehandlingstider.