Sikkerheden ved synagogen i Krystalgade blev skærpet øjeblikkeligt efter terrorangrebet mod Krudttønden lørdag eftermiddag den 14. februar.
Det sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun den 16. februar i år mødte den international presse.
Det har dog efterfølgende vist sig ikke at være sandt.
Og ifølge en ny redegørelse fra Justitsministeriet blev Statsministeriet briefet om det, inden pressemødet gik i gang.
De informationer nåede dog angiveligt aldrig frem til statsministeren, inden pressemødet gik i gang.
Men hvad er op og ned i de nye informationer? Her er et overblik over de mails, der blev sendt omkring statsministerens pressemøde:
Den 16. februar:
Mandag den 16. februar skal statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mødes med den internationale presse om weekendens terrorangreb i København.
Pressemødet går i gang klokken 14.30 i Statsministeriets Spejlsal.
Justitsministeriet tager i løbet af dagen kontakt til Rigspolitiet for at få at vide, om der var andre til stede foran synagogen, da den jødiske vagt og de to politibetjente blev skudt natten til søndag den 15. februar.
En politifuldmægtig i Rigspolitiet skriver efterfølgende til sekretariatschefen hos Københavns Politi for at få oplysningerne.
Den politifuldmægtige understreger i mailen, at informationerne skal bruges til statsministerens pressemøde med den internationale presse klokken 14.30, og at Helle Thorning-Schmidt 'meget gerne vil have svar i god tid, så det haster meget'.
14.19: Sekretariatschefen hos Københavns Politi svarer, at Københavns Politi 'med den korte frist kan oplyse', at der omkring klokken 19.30 'blev disponeret 2 patruljer med i alt 5 mand til fast bevogtning ved/i umiddelbar nærhed af synagogen i Krystalgade'.
Her var der Bar Mitzvah, som gik i gang om lørdagen klokken 19.00.
Derudover er der andre patruljer, som var været disponeret tæt på Nørreport og strækningen mellem togstationen og Nørregade.
- Eftersom patruljerne løbende afløser hinanden kan vi ikke uden en mere omfattende undersøgelse se præcis, hvem som var til stede på tidspunktet for skudepisoden, men der er ikke grund til at tro, at der var skruet ned for ressourcen, skriver sekretariatschefen fra Københavns Politi i mailen.
14.20: Rigspolitiet videresender mailen fra Københavns Politi til Justitsministeriet.
14.24: Justitsministeriet videresender mailen fra Københavns Politi til en fuldmægtig i Statsministeriet.
Justitsministeriets mand fremhæver, at 'oplysningerne er fremskaffet med kort varsel, og de skal derfor ikke meldes alt for bombastisk ud'.
De nye informationer når dog aldrig frem til statsministeren, inden pressemødet går i gang.
14.30: Statsministeren indleder sit pressemøde, hvor hun bliver spurgt af en israelsk journalist om sikkerheden ved synagogen i Krystalgade.
Her siger hun: 'Sikkerheden var blevet styrket efter Paris.'
- Og som en del af standardproceduren øgede man sikkerheden ved synagogen i Krystalgade, så snart angrebet skete lørdag. Og det, vi så lørdag, understregede, at vi har sikkerheden på plads. Det står klart, når man går i detaljer med hændelserne, at havde vi ikke haft sikkerheden på plads, kunne det være endt meget værre. Vi var heldige, siger statsministeren.
17.29: Den juridiske chef hos PET skriver i en mail til Justitsministeriet, at første sætning – 'sikkerheden var blevet styrket efter Paris' – ikke er retvisende.
Chefen har derimod ingen kommentarer til resten af statsministerens udtalelse omkring sikkerheden ved synagogen. Og PET korrigerer ikke statsministeren i de efterfølgende dage.
17.41: Den juridiske chef hos PET skriver i en opfølgende mail til Justitsministeriet:
- PS: Lad mig også lige på skrift tilføje, at det notat, som vi den 20/1 sendte til jer om vores Forebyggende Afdelings inspektion af forskellige jødiske lokaliteter, og de i den forbindelse fremsatte anbefalinger muligvis kan forklare den pågældende sætning, skriver hun.
6. maj:
I redegørelsen fra den 4. maj kommer det efterfølgende frem, at PET ringede til vagtcentralen hos Københavns Politi klokken cirka 18.42 den 14. februar. Her anbefalede PET, at 'der blev etableret fast bevogtning ved synagogen hurtigst muligt og frem til arrangementets afslutning klokken 02.00'.
Ifølge redegørelsen bliver den faste bevogtning iværksat klokken 19.22.
12. maj
Justitsminister Mette Frederiksen (S) udtaler i den nye redegørelse, at 'det er for lang tid'.
- Også i lyset af den viden og trusselsvurdering omkring det jødiske mindretal, som PET selv havde – og bemærkede, at den tidslinje ikke svarer til det billede, vi fik i dagene efter angrebet, skriver hun i redegørelsen.
- Jeg anførte videre, at det ikke er tilfredsstillende, men at det er vigtigt at konstatere, der i dag er etableret fast bevogtning ved en række jødiske institutioner, skriver Mette Frederiksen.
Justistsministeren skriver dog i redegørelsen, at selvom PET skrev, at statsministerens første sætning ikke var retvisende, så forklarede PET efterfølgende over for Justitsministeriet, "at efterretningstjenesten ikke havde ændret på tilsynsniveauet (ved synagogen, red.), der allerede var på det højeste niveau (niveau 5)."