Omstridt studiereform skal til eftersyn efter ferien

Den nye uddannelses- og forskningsminister vil fremrykke et serviceeftersyn af studiereformen et år.

Studiereformen skal få studerende hurtigere gennem uddannelsen, men gør det for eksempel svært at have et studiejob ved siden af. (Foto: © Simon Læssøe, Scanpix)

Efter sommerferien vil den nye uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen (V), invitere studerende, rektorer og politikere til forhandlinger om studiefremdriftsreformen, som blev lanceret af den tidligere regering i 2013.

Dermed holder ministeren sit løfte om, at reformen skulle drøftes som noget af det første, hvis Venstre kom til magten. Det skriver Berlingske.

- Jeg er i den grad klar til at forhandle fremdriftsreform. Efter sommerferien indkalder jeg uddannelsesinstitutionerne og de studerende samt de politiske partier i forligskredsen.

- Vi skal strikke en model sammen, hvor der er frihed til at nå målet, men hvor målet nås, siger han til Berlingske.

Serviceeftersyn før end lovet

Dermed gentager han Venstres budskab i valgkampen om, at universiteterne skulle have friere rammer til at nå kravet om at spare samfundet for to milliarder kroner, skriver avisen.

Med de kommende forhandlinger bliver der ifølge Berlingske også lagt op til et serviceeftersyn af reformen et år tidligere, end den tidligere minister på området, Sofie Carsten Nielsen (R), havde annonceret.

Studiereformen skal blandt andet få de studerende hurtigere igennem uddannelsen.

Danske studerende er begejstrede

Nyheden om de snarlige forhandlinger om den omstridte reform, som siden offentliggørelsen har bragt sindene i kog hos universitetsstuderende, falder i god jord hos formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali.

- Jeg er glad for, at der bliver indbudt til forhandling, og at det bliver anerkendt, at vi bliver nødt til at se på reformen igen. Det er et rigtigt positivt tegn, siger hun til Berlingske.

Studiereformen skal blandt andet få de studerende hurtigere igennem uddannelsen.

Men hun peger ifølge Berlingske på, at stress, studiejob eller egen virksomhed kan gøre, at man har brug for længere tid til at blive færdig.

Reformen blev vedtaget med stemmer fra alle partier med undtagelse af Enhedslisten.

/ritzau/