- Lad os give EU borgerlig modstand.
Sådan indleder formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund et Facebook-opslag, hvor hun annoncerer, at partiet vil forsøge at blive opstillingsberettiget til det kommende valg til Europa-Parlamentet.
Årsagen er ifølge partiformanden selv sidste uges udmelding fra Dansk Folkeparti, hvor partiets EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, sagde til Børsen, at "det nok ikke er så realistisk med en folkeafstemning i næste valgperiode".
- Vi vil ikke bare tage danskerne på sengen og sige: Heureka, her har I en folkeafstemning, lød det fra DF-politikeren.
Men der bør komme en folkeafstemning, mener Pernille Vermund.
- Så jeg synes ikke, at der er nogen partier, som vi kan anbefale vores vælgere at stemme på til næste valg, forklarer hun.
- Vi savner et parti, der vil sætte det her på dagsordenen, og som vil hjælpe med at informere danskerne om, hvad der sker, når vi år efter år afgiver mere og mere suverænitet og magt og får mere og mere regeltyranni presset ned over hovedet på danskerne.
Svært at få vælgererklæringer nok
Der er valg til Europa-Parlamentet den 26. maj 2019, og folketingspartierne er automatisk opstillingsberettigede, hvis de er blevet valgt ind i Folketinget senest seks uger før valgdagen.
Men for partier uden for Folketinget skal der indsamles vælgererklæringer svarende til to procent af samtlige gyldige stemmer ved det senest afholdte folketingsvalg.
Derfor skal Nye Borgerlige altså ud at indhente vælgererklæringer fra omkring 70.000 vælgere - med mindre der bliver udskrevet folketingsvalg inden, og at de der bliver valgt ind.
Og erklæringerne skal ligge klar seneste otte uger før valgdagen.
Spørgsmålet er så, om det er realistisk at nå.
- Ej, jeg vil nok sige, at der skal mere end almindeligt held og opbakning til at få dem ind. Men nu giver vi det en chance, forklarer Pernille Vermund.