Som følge af De Konservatives vigtigste aftryk på sidste års finanslovsaftale kunne boligejerne for nylig konstatere, at de havde fået en besparelse på grundskylden.
Men lige lidt hjælper det.
En ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder viser, at De Konservative stadigvæk må spejde langt efter øget opbakning blandt vælgerne.
Med en statistisk usikkerhed på 0,8 procent lander regeringens støtteparti på 2,6 procent af stemmerne i målingen, der kommer på dagen, hvor De Konservative holder sommergruppemøde forud for efterårets afgørende forhandlinger.
Med forbehold for den statistiske usikkerhed er det den ringeste måling for partiet, siden Epinion begyndte at lave meningsmålinger for DR Nyheder i 2008.
De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, kalder det da også "en ærgerlig måling".
- Men mere hænger vi os heller ikke i den, lige som vi heller ikke i sidste uge, da vi havde målinger der viste mandatfremgang, lod champagneflaskerne poppe. Vi er klar over, at de her målinger kommer til at gå lidt op og ned, alt efter hvilket institut der laver dem.
- Vi vil naturligvis gerne have flere mandater end ved sidste valg, og det arbejder vi for hver eneste dag. Vi arbejder fokuseret i folketingsgruppen og har seks politiske områder, vi hver især kæmper inden for, siger Mette Abildgaard.
Hun gør det klart, at De Konservative får boligejerne som hovedprioritet, når de politiske partier skal forhandle finanslov og 2025-plan i efteråret.
- Vi kæmper en meget klar kamp i forhold til boligejerne, fordi det er dybt urimeligt, at de skal plukkes i skat af hjem, som de ovenikøbet har købt og betalt. Det håber vi vil lønne sig i nogle gode resultater, siger Mette Abildgaard.
Målingen viser, at partierne i rød blok har et lille forspring i forhold til blå blok - 51,1 procent af vælgerne ville stemme rødt, mens 48,9 procent af vælgerne ville stemme blåt.
Epinion-målingen viser følgende fordeling af stemmer til Folketingets partier (i parentes resultaterne fra målingen 24. maj):
- •
Socialdemokraterne 26,3 procent (26,8)
- •
Radikale 4,9 procent (5,0)
- •
Konservative 2,6 procent (2,9)
- •
SF 4,8 procent (4,7)
- •
Liberal Alliance 7,1 procent (8,2)
- •
Dansk Folkeparti 21,9 procent (21,1)
- •
Venstre 17,3 procent (17,0)
- •
Enhedslisten 8,2 procent (8,2)
- •
Alternativet 6,8 procent (6,0)