60 dages ubetinget fængsel til Inger Støjberg, efter hun som udlændinge- og integrationsminister ulovligt har adskilt asylpar, hvor den ene part var under 18 år gammel.
Dén dom deler vandene på Christiansborg.
Men allerførst delte den særligt vandene i Støjbergs gamle parti Venstre. Her satte man i sin tid folketingsgruppen fri, da der skulle stemmes om, hvorvidt Støjberg skulle stilles for en rigsret.
Partiets retsordfører, Preben Bang Henriksen, var en af de ni i Venstres folketingsgruppe, der var imod en rigsretssag. Han mente ganske simpelt ikke, det ville kunne føre til en dom.
Men nu har piben fået en anden lyd fra Bang Henriksen, der iøvrigt er advokat.
- Jeg har taget grueligt fejl. Vi må tage dommen til efterretning.
- Jeg havde med den sporadiske kendskab, jeg havde til sagen fra dagspressen, ikke forventet, den holdt vand, siger han.
Men med dommen, der byggede på et flertal på 25 ud af 26 dommere mener han ikke længere, der kan være tvivl om skyldsspørgsmålet.
Her til eftermiddag er Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, også kommet med en kort kommentar. Han fortæller, at partiet tager rigsrettens dom til efterretning.
'Selvfølgelig skal der være en konsekvens'
I Enhedslisten, der gennem tiden har været meget aktive i kampen for, at holde Inger Støjberg ansvarlig for instruksen, mener retsordfører, Rosa Lund, at dommen sætter punktum for det forløb, der nu har varet knap seks år.
- Selvfølgelig skal der være en konsekvens, når en minister bryder loven. Det er det, den her dom understreger. Dommen sætter et punktum for det her forløb, som har varet i seks år.
- Heller ikke ministre skal slippe ustraffet fra at bryde loven, siger hun.
Messerschmidt er rystet
Hos Dansk Folkeparti, hvor de nu i et stykke tid har talt åbent og offentligt om, at de gerne vil have Støjberg som formand for partiet, efter Kristian Thulesen Dahl har meldt sin afgang, er formandskandidat og næstformand Morten Messerschmidt tydeligt berørt over dommen.
- Jeg er ligeså rystet som alle andre i Dansk Folkeparti. Jeg var fuldstændig overbevist om, at Inger ville blive frifundet. Det er meget voldsomt. Jeg er temmelig overrasket over den her dom, siger han.
Værdig eller uværdig
Med dagens dom er det nu op til et flertal i Folketinget at afgøre, hvorvidt Inger Støjberg fortsat er værdig til sidde i Folketinget.
Udvalget til Valgs Prøvelse mødes for at tage stilling til den videre proces i forhold til, om Støjberg kan bevare sin plads i Folketinget.
Morten Messerschmidt kommer ikke til at stemme for, at hun er uværdig.
- Jeg tænker, at hele den proces, som Inger har været igennem, det må være straf nok. Jeg synes ikke, man skal begynde at fjerne hendes værdighed, siger han.
Heller ikke Nye Borgerlige kommer til at stemme for, at hun er uværdig, oplyser formand Pernille Vermund.
Enhedslisten har ikke taget stilling til det endnu.
Heller ikke Venstre har taget stilling endnu. De ønsker at læse dommen, før de tager stilling til det onsdag på et gruppemøde. Det fortæller Karsten Lauritzen.