Det er en god nyhed, men skatteminister Jeppe Bruus' (S) begejstring er begrænset.
Sanjay Shahs forretningspartner, Anthony Mark Patterson, lader til at ville tilstå i sagen, hvor han sammen med sin hovedmistænkte makker er tiltalt for at have medvirket til den omfattende svindel med refusion af udbytteskat, som har kostet den danske statskasse 12,7 milliarder kroner.
Og det er et skridt på vejen til at lade retfærdigheden ske fyldest, men for nu er det heller ikke mere end det.
- Jeg vil først smile den dag, hvor vi har fundet ud af, hvem der egentlig er skyldige, og hvor de bliver stillet til ansvar, så vi får penge tilbage i kassen, siger Jeppe Bruus.
Alligevel glæder han sig over fremskridt i sagen.
- De her sager er ekstremt vigtige for vores alle sammens retsfølelse og selvfølgelig også for at få pengene tilbage.
Tilståelse lader Shah alene tilbage på anklagebænken
Det er Anthony Mark Pattersons advokat, Henrik Stagetorn, der overfor DR Nyheder, bekræfter, at det er "planen, at Anthony Mark Patterson vil tilstå", efter at det på en retsliste fra Retten i Glostrup fremgår, at der er berammet et retsmøde med netop en tilståelsessag vedrørende Anthony Mark Patterson den 26. februar.
Ifølge National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) skal retsmødet "afklare mulighederne for sagens videre forløb".
Det skriver en kommunikationsmedarbejder i en mail til DR, hvor det understreges, at sagen vil fortsætte som det indtil nu har været planlagt, hvis Anthony Mark Patterson ombestemmer sig.
En tilståelse vil betyde, at britiske Sanjay Shah, der ifølge anklagemyndigheden er den absolutte bagmand i udbyttesagen, kommer til at sidde alene på anklagebænken.
Sanjay Shah er tiltalt for at have snydt med refusion af udbytteskat over 3.200 gange mellem 2012 og 2015, og selvom han nægter sig skyldig og hævder at have "udnyttet et hul i loven", risikerer han op til 12 års fængsel.
Tidligere i denne måned blev en anden bagmand - Guenther Klar fra Storbritannien - idømt seks års fængsel for at have svindlet den danske statskasse for 320 millioner kroner med refusion af udbytteskat.
Høje forventninger
Skatteminister Jeppe Bruus er da også overbevist om, at sagen kommer til at ende godt for den danske stat og de danske skatteydere, hvis penge, der er blevet fiflet med.
- Det, man forventer, er, at man kan få et sted mellem 8,5 og 9,5 milliarder tilbage af de formodentlig over 12,5 milliarder, den danske stat blev svindlet for, siger han.
Staten har i tillæg til dét beløb brugt milliarder på retssager mod medskyldige i udbyttesagen, og de penge er givet godt ud, mener ministeren.
- Det er ekstremt vigtigt for vores allesammens retsfølelse. Der er jo tale om folk, der er gået ind og har hevet penge op af fællesskabets kasse - penge vi alle sammen har betalt i skatter og afgifter, siger han.
I kroner og øre burde regnestykket også ende med at se godt ud på bundlinjen, forsikrer Jeppe Bruus.
- Selvom vi bruger utroligt mange penge på at føre de her retssager, både herhjemme men især også i udlandet, så skal der være et plus til sidst.