Samfundets svageste skal ikke bøde for, at en medarbejder fra Socialstyrelsen har overført millioner af kroner til sig selv.
Samtlige partier bag satspuljen er derfor blevet enige om, at de 111 millioner kroner, der tilsyneladende er stjålet fra puljen over en længere årrække, skal føres tilbage.
Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelse.
- Det er penge, der er svindlet væk fra de mest sårbare og svage grupper. Derfor mener vi, at pengene skal tilbage til de grupper, lyder det ifølge Ritzau fra finansminister, Kristian Jensen (V).
Finansministeren er med egne ord dybt forarget over, at det tilsyneladende har været muligt at stjæle 111 millioner kroner fra en offentlig kasse, uden at det er blevet opdaget før nu.
Der kan være svindlet for mere
I første omgang er det aftalt, at der skal overføres 80 millioner kroner til satspuljen fra statens øvrige budget i perioden 2019-2022. Næste års satspulje bliver altså 20 millioner kroner større, end den ellers ville have været.
- I forhold til hvor stor satspuljen normalt er - næste år uddeler vi et stort trecifret millionbeløb - så kan man godt sige, at 20 millioner ikke fylder så meget. Men i forhold til retfærdighed synes jeg, at det fylder meget, siger Kristian Jensen til Ritzau.
Han fortæller også, at der kan komme mere til.
- Vi har lovet hinanden, at vi næste år, når vi diskuterer satspulje igen, sørger for, at det fulde beløb kommer tilbage.
Det er stadig ved at blive undersøgt, præcis hvor meget den svindelmistænke kvinde, Anna Britta Troelsgaard Nielsen, har stjålet fra satspuljen, og også om der er stjålet penge fra andre puljer i Socialstyrelsen, hvor Anna Britta Troelsgaard Nielsen har tilbragt omkring 40 år af sit arbejdsliv. Undersøgelsen forventes afsluttet ultimo 2018.
Svindelmistænkt er internationalt eftersøgt
Sagen om svindelmillionerne så offentlighedens lys i starten af oktober, hvor Børne- og Socialministeriet kunne oplyse, at en 'betroet' 64-årig medarbejder var blevet politianmeldt for at have misbrugt sin position til at tilrane sig millioner kroner mellem 2002 og 2018.
Den svindelmistænke Anna Britta Troelsgaard Nielsen er forsvundet. Hun er internationalt eftersøgt, og bagmandspolitiet leder fortsat efter tilskudsmillionerne.
Anna Britta Troelsgaard Nielsens forbindelser til Sydafrika er et af de spor, der bliver undersøgt. Her har hun nemlig opholdt sig flere gange i årenes løb, og en af de tre hælerisigtede i sagen står også som ejer af ejendomme i landet.
Sydafrikansk politi er blevet bedt om at hjælpe med at finde den svindelmistænkte kvinde, og bagmandspolitiet arbejder for at få indefrosset midler i landet.