Kun 1,1 procent af landets stemmeberettigede kvinder ville stemme på Nye Borgerlige, hvis der var folketingsvalg i dag.
Til gengæld høster Pernille Vermunds parti opbakning fra 5,4 procent af mændene, viser en ny meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder.
Det er dermed især ét køn, der sørger for, at Nye Borgerlige ifølge målingen kommer over spærregrænsen og ind i Folketinget efter næste valg.
Et pejlemærke, som partiets formand, Pernille Vermund, noterer som en sejr forud for Nye Borgerliges årsmøde lørdag i Vejle.
- Når vi står til at få 3,4 procent uden at have andet end vores medlemskontingenter og relativt små bidrag fra dem, der har valgt at bidrage, vidner det om, at der er brug for os, siger hun og henviser til, at partier, der allerede er repræsenteret i Folketinget, får økonomisk støtte fra staten.
Meget ekstremt
Men Pernille Vermund anerkender, at Nye Borgerlige har lidt af en udfordring med at få kvinder med på vognen - også selvom en overvægt af mandlige vælgere er en generel tendens blandt borgerlige partier.
- Vi ligger meget ekstremt, lyder det om forskellen mellem kønnenes opbakning.
Men der er en logisk forklaring, mener Pernille Vermund:
- Det er ikke nogle rare ting, vi er sat i verden for at løse, og det kan godt være, at man som kvinde måske hellere vil se den anden vej, siger hun.
Og så er kvinder måske lidt forsigtige med at kaste sig ud i noget nyt, vurderer hun.
Spår fremgang op til valget
Trods den manglende støtte fra kvinder er Pernille Vermund slet ikke i tvivl om, at Nye Borgerlige kommer i Folketinget.
Hun er ligefrem optimistisk i forhold til, hvor mange mandater partiet kommer til at have i ryggen.
- Jeg formoder, at vi går op, når vi nærmer os et valg. Vi vil være med i debatterne rundt omkring i landet, og det betyder, at vi bliver mere synlige, og at folk lærer os at kende, siger hun.
Med forslag om markante skattelettelser og en stram kurs overfor indvandrere fra muslimske lande har Nye Borgerlige placeret sig alleryderst på den politiske højrefløj.
Samtidig har partiets tre ufravigelige krav til en borgerlig statsministerkandidat udfordret den klassiske parlamentariske logik i blå blok.
Pernille Vermund peger kun på en statminister, der vil gennemføre et fuldt asylstop, sikrer at man ikke kan få offentlige ydelser i Danmark uden et statsborgerskab og udviser alle kriminelle udlændinge.
- Jeg synes, det er rimeligt at sige til danskerne, at hvis man stemmer på Nye Borgerlige, så er det det, man får. Jeg kan ikke se, at der er noget forvirrende i, at man står fast og melder klart ud, hvad man står for, siger hun.
I den her aktuelle måling har Lars Løkke Rasmussen (V) tydeligvis brug for jeres mandater, hvis han skal være statsminister. Risikerer I ikke at skubbe magten over til rød blok?
- Der bliver ikke rødt flertal af, at vi står fast. Hvis der er et borgerligt flertal, så har Mette Frederiksen også et flertal imod sig, siger Pernille Vermund.
Venstre står i vejen
Hun henviser til, at folkestyret i Danmark baserer sig på negativ parlamentarisme.
Det betyder, at der ikke behøver at være et flertal for en statsminister for at vedkommende kan forme en regering. Der må bare ikke være flertal imod vedkommende.
Og det er ifølge Pernille Vermund kun den nuværende statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, der komplicerer situationen om de tre krav fra Nye Borgerlige.
- Lige nu er det Venstre, der står ufravigeligt på, at man ikke skal have løst problemerne på bunden. Jeg har hørt Liberal Alliance tale om to års fuldt asylstop, jeg har hørt Konservative tale om, at vi skal løse asylpolitikken på en anden måde. DF ved vi bakker op - i hvert fald på papiret, så det er Venstre, der står i vejen for, at vi kan få løst det her, siger hun.
Den udlægning kan Venstres politiske ordfører, Britt Bager, imidlertid ikke genkende:
- Hvis Pernille Vermund og Nye Borgerlige vil samarbejde med nogle, der fører en stram og konsekvent udlændingepolitik, så er det Venstre, hun skal vende sig efter, siger hun.
Denne artikel er efter udgivelse blevet opdateret med en kommentar fra Venstres politiske ordfører, Britt Bager.