Da Mette Frederiksen tidligere i dag satte navn på de nye ministre i regeringen, var der flere nye navne på holdopstillingen.
Ét af dem er 33-årige Caroline Stage Olsen, der ikke tidligere har været minister, og som heller ikke sidder i Folketinget.
Til gengæld har hun indtil i dag været ansat som særlig rådgiver - også kaldet spindoktor - for udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M).
Den stilling har hun haft i blot to måneder. Da hun blev ansat i juni, sagde Lars Løkke Rasmussen, at han så meget frem til at få hende som rådgiver.
- Hun har en stor analysekraft og erfaring fra både kommunalpolitik og Christiansborg. Caroline bliver en enorm ressource for mit og regeringens politiske arbejde, lød det dengang i en pressemeddelelse.
Nu, blot to måneder senere, har han så gjort hende til minister for Moderaterne i stedet. Hun indtager posten som ny digitaliseringsminister.
Fortid i Venstre og tobaksindustrien
Inden hun blev spindoktor for Lars Løkke Rasmussen, var hun ansat som politisk chef i Moderaterne.
- Lars Løkke Rasmussen har spottet hende og ment, at hun var skabt til en større rolle og skulle frem i stedet for at være bag kulissen, siger DR's politiske analytiker Jens Ringberg.
Caroline Stage Olsen er dog ikke ny i politik. Hun har tidligere siddet i Københavns borgerrepræsentation fra 2014 til 2020. Dengang var det dog som medlem af Venstre.
Tilbage i 2017 fik hun kritik for at have sundhed som mærkesag og sidde i Sundhedsudvalget i Københavns Kommune, samtidig med at hun var en del af tobaksindustrien.
Caroline Stage Olsen arbejdede for British American Tobacco fra 2016 til 2023.
Hevet halvdelen ind udefra
Med udnævnelsen af Stage er der nu tre af Moderaternes seks ministre, der ikke er valgt til Folketinget.
Både uddannelses- og forskningsminister Christrina Egelund og klima- energi- og forsyningsminister Lars Aagaard er nemlig også blevet hevet ind på ministerholdet af Lars Løkke Rasmussen uden at være valgt.
Halvdelen af ministrene sidder altså ikke i folketingsgruppen.
Det kan normalt godt give problemer i et parti, hvis folk udefra for ofte tager ministerposterne på bekostning af partiets folketingsmedlemmer.
- Man kan hurtigt skabe surhed i folketingsgrupperne, hvis man hele tiden hiver genier ind ude fra byen, siger politisk analytiker Jens Ringberg.
Det er altså ikke altid populært. Men med Moderaterne forholder det sig måske lidt anderledes.
- Det er som om, Moderaterne er et lidt andet parti lige præcis på det punkt. Det er et nyt parti, hvor tolerancen nok er større overfor Lars Løkke Rasmussens dispositioner, siger Jens Ringberg.