Begynd med at sænke skatter og afgifter for erhvervslivet, hvis der skal skabes flere job i den private sektor.
Sådan har Venstre og De Konservative i lang tid forsøgt at rådgive regeringen, og de to borgerlige partier har været efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), når en nyindført afgift- eller skattestigning har ramt erhvervslivet.
Men da Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen selv sad i statsministerstolen, hævede VK-regeringen skatter og afgifter i erhvervslivet for 15 milliarder kroner.
Det viser et svar til Folketinget fra skatteminister Holger K. Nielsen.
Og det er ualmindeligt dobbeltmoralsk, mener Socialdemokraternes skatteordfører Thomas Jensen.
- Folk tror netop, at det er Løkke og Venstre, der er gode ved erhvervslivet. Det viser, at Løkke taler med to tunger. Han giver udtryk for det ene. Men realiteten er noget andet, og han har lagt en lang række afgiver på erhverslivet, siger Thomas Jensen, skatteordfører for Socialdemokratiet.
Han henviser blandt andet til, at Lars Løkke Rasmussen hårdt har kritiseret regeringens forhøjelse af NOx-afgiften, som VK-regeringen indførte.
V: Pengene er blevet godt brugt
I Venstre står man inde for alle afgift- og skattestigninger, som har ramt erhvervslivet. For pengene er blevet brugt rigtigt, siger erhvervsskatteordfører Mads Rørvig.
- Forskellen på vores måde at tænke på og regeringens måde at tænke på er, at vores afgifter og skatter i erhvervslivet bliver brugt til at sænke skatten på arbejde. Og ikke bare for at øge forbruget i det offentlige, siger Mads Rørvig.
Socialdemokraternes Thomas Jensen mener ikke, at det retfærdiggør Venstres tone i debatten.
- Vi har også sænket skatten på arbejde blandt andet ved at løfte flere hundrede tusinde ud af topskatten og ved at øge beskæftigelsesfradraget. Hvis vi ser på hele diskussionen om, hvordan det danske erhvervsliv klarer sig, så skal det frem, at Venstre også pålagde skatter og afgifter, siger Thomas Jensen.