Hvad er legitim religionskritik, og hvad er islamofobi? Skal man beskytte menneskers rettigheder eller deres religion?
Debatten er i virkeligheden gammel og har været udkæmpet i FN-regi siden vedtagelsen af FN's Verdenserklæring om Menneskerettigheder i 1948.
Og det er netop den konflikt, som for mange stadig er på spil i den globale værdikamp i dag, og som de nuværende koranafbrændninger spiller ind i.
Det har den færøske lektor i historie Heini í Skorini skrevet en bog om. Og han mener, at et forbud mod koranafbrændinger vil bryde med nogle centrale pricipper.
- Det, der er meget principielt i den her sag, og som islamofobidebatten handler om, er: Hvem er det, menneskerettighederne skal beskytte? Det klassiske mennskerettighedsargument er, at menneskerettighederne er til for at beskytte mennesker. Menneskerettighederne skal ikke beskytte vores idéer, symboler, forestillinger og værdier, siger Heini í Skorini.
- Det kan være en meget farlig vej at gå at begynde at ændre dansk lovginving, fordi nogle lande presser på og truer Danmark og Sverige. Lande, som praktiserer dødsdom for blasfemi, og har store menneskerettighedskrænkelser på hjemmefronten.
Se hele udsendelsen i Deadline på DRTV