Kulturminister: DR-indhold skal bredt ud

Børn og unge skal kunne finde DR's programindhold andre steder end hos DR, mener kulturminister Mette Bock.

- Det nytter jo ikke noget, hvis man får produceret noget rigtig kvalitetsindhold til børn, hvis børnene ikke benytter sig af det, og det så ligger ubrugt hen, siger Kulturminister Mette Bock (LA). (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Danske børn og unge vil kunne se deres tv-programmer hvor som helst og når som helst.

Sådan lyder et af ønskerne til dansk medieindhold i en rapport, som Kulturministeriet præsenterede torsdag.

Rapporten skal være med til at danne grundlag for regeringens kommende medieudspil, som ventes at være på plads i starten af det nye år.

Siden maj 2017 har interesserede borgere haft mulighed for at komme med ønsker og idéer til fremtidens danske medieindhold som en del af kampagnen "Antennerne ude".

Kulturminister Mette Bock (LA) hæfter sig ved, at danskerne efterspørger troværdigt dansk kvalitetsindhold, uanset om de er børn, midaldrende eller ældre.

- Det synes jeg egentlig er et godt afsæt for nogle medieforhandlinger, at vi deler danskernes ønske om at få dansk indhold af høj kvalitet. Så kan vi bagefter diskutere, hvem der skal producere og levere det, og hvordan det skal finansieres, siger Mette Bock.

Bidragyderne inden for aldersgrupperne 6-9 år og 10-18 år siger ifølge rapporten, at de ønsker at modtage børneindhold både gennem traditionelt tv og via streaming for eksempel på en computer eller tablet.

Derfor bør politikerne diskutere, om for eksempel DR's indhold til børn skal være tilgængeligt andre steder, end det er i dag, mener Mette Bock.

- For det nytter jo ikke noget, hvis man får produceret noget rigtig kvalitetsindhold til børn, hvis børnene ikke benytter sig af det, og det så ligger ubrugt hen.

- Det skal være sådan, at børnene rent faktisk også møder det gode kvalitetsindhold, som vi finansierer. Men det er en stor diskussion, som, jeg tror, også kommer til at fylde i de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig.

Ville du kunne forestille dig, at DR's børneprogrammer blev tilgængelige på platforme som YouTube og Netflix?

- Lige nu har jeg jo ikke konkluderet på noget som helst, og vi har ikke formuleret regeringens medieudspil. Men det er en alvorlig eftertanke værd. Hvordan sørger vi for at komme i kontakt med børnene, der hvor de er, siger Mette Bock.

Nu vil kulturministeren fortsætte dialogen hen over efteråret med mediebranchens interessenter og politiske ordførere.

Dialogen skal blandt andet handle om, hvem der kan producere og levere public service-indhold.

/ritzau/