Det er uholdbart, at Liberal Alliances Thyra Frank både er nyvalgt folketingsmedlem og samtidig er formand for Ældrekommissionen.
Det siger partier fra både højre og venstre side af folketingssalen til politiken.dk.
Ældrekommissionen kommer med sin rapport og sine anbefalinger til politikerne om et par uger. Og så vil Thyra Frank stå i en underlig dobbeltrolle, mener kritikerne.
Formand for uafhængig kommission
- Den dobbeltrolle skaber nogle problemstillinger, som sætter hende i en svær position.
- Jeg ville som borger blive forvirret, hvis jeg så et folketingsmedlem, der samtidig var formand for en uafhængig kommission, siger Özlem Cekic, der også er formand for Folketingets socialudvalg.
Samme holdning deles af Dansk Folkeparti:
- Hun burde have trukket sig fra kommissionen, da hun blev folketingskandidat, siger socialordfører Karin Nødgaard (DF) til politiken.dk.
Da VK-regeringen nedsatte Ældrekommissionen i januar, var der ingen offentligt kendte planer om, at den tidligere plejehjemsleder, Thyra Frank, ville gå ind i politik.
Thyra Frank afviser kritikken
Da det blev kendt i februar, begyndte kritikken af hendes dobbeltrolle, men Thyra Frank afviste at forlade sin formandspost.
Og ifølge Karin Nødgaard bliver det for alvor en underlig situation, når Thyra Frank både skal forhandle om kommissionens indstillinger i sin egenskab af socialordfører for Liberal Alliance, og samtidig være neutral ophavsmand til anbefalingerne i sin egenskab af kommissionsformand.
Thyra Frank afviser kritikken, og hovedpersonen selv kan ikke genkende problemet.
Det er upolitisk, det vi kommer med i Ældrekommissionen, siger Thyra Frank til politiken.dk.
Det er almenmenneskelige ting, vi er gået efter. Det vil man også kunne se, når rapporten kommer, siger hun.