Antallet af indvandrere og efterkommere i Danmark er vokset gevaldigt de seneste 35-40 år, og i dag udgør de 12,3 procent af den samlede befolkning - hvilket per 1. januar 2016 svarede til 703.873 personer.
Langt de fleste, der er kommet hertil igennem de seneste årtier, er indvandret for at arbejde eller studere, mens andelen af opholdstilladelser til asyl og familiesammenføring er faldet.
Der er en klar tendens til, at indvandrerne og efterkommerne bor omkring store byer som København, Aarhus og Odense - og særligt én kommune tæt på hovedstaden skiller sig ud. I Ishøj udgør indvandrere og efterkommere 37,5 procent af den samlede befolkning.
For at finde den laveste andel skal man til Rebild Kommune i Region Nordjylland - her er 5,1 procent indvandrere og efterkommere, viser en rapport fra Danmarks Statistik.
Af dem fem regioner er det Region Nordjylland, der har den laveste andel af indvandrere og efterkommere, nemlig 7,9 procent, mens Region Hovedstaden har den største andel - 18,3 procent.
Aarhus Kommune er den kommune uden for Region Hovedstaden, som har den største andel af indvandrere og efterkommere. Der er dog hele 13 kommuner i Region Hovedstaden, som har en højere andel indvandrere og efterkommere end de 15,9 procent, som findes i Aarhus.