Signalet var ikke til at tage fejl af, da fire røde kandidater gik nærmest arm i arm sent i aftes. Magten skulle skifte på Frederiksberg.
Frederiksberg har nemlig været ledet af en konservativ politiker, siden overretssagfører Marius Godskesen i 1909 iførte sig borgmesterkæden.
Men 112 års konservativt styre er mere end rigeligt, lød det samstemmende fra firbanden, en samlet rød front mod Konservatives mangeårige magtdominans på 'Den grønne ø i det røde hav', som Frederiksberg også kaldes.
- For os er det vigtigste at få luftet ud på borgmesterkontoret. Det trænger der til, lød det fra Socialdemokratiets spidskandidat, Michael Vindfeldt, på vej ind på rådhuset.
Efter lange natlige forhandlinger er Enhedslisten, De Radikale, SF og Socialdemokratiet så blevet enige om, at netop Michael Vindfeldt er manden, der bryder 112 års dominans og skubber den konservative borgmester Simon Aggesen af pinden.
- Frederiksberg har fået nyt makkerpar i form af mig som borgmester og Lone (Loklindt red.) som viceborgmester, siger Michael Vindfeldt.
- Det er ikke mig, der vælter De Konservative efter 112 år. Det er et samlet hold, der har vundet, fortsætter han.
Michael Vindfeldt overtager borgmesterkæden til trods for, at Socialdemokratiet blot er blevet tredjestørst i kommunen. Enhedslisten går nemlig markant frem med Pelle Dragsted i spidsen.
Den snart nyudnævnte borgmester siger, at han lægger op til et bredt samarbejde.
- Vi vil også meget gerne samarbejde med de partier, der ikke er med i koalitionen, siger Michael Vindfeldt.
Se også interview med den kommende viceborgmester Lone Loklindt (RV).
Det var ventet, at Simon Aggesen ville miste sin borgmesterkæde, efter at det sent i aftes blev klart, at flertallet var skiftet.
På trods af, at De Konservative var gået frem og fik flere end 40 procent af stemmerne, så havde den rød-grønne koalition fået flertal.
Og ja Simon Aggesen havde set skriften på væk, da han udtalte sig til den hungrende presse.
- Vi har måske lige nu tabt en halvleg. Den er 112 år lang. Til gengæld er der ikke lang tid til, at den næste halvleg begynder om fire år.
- Hvis det ikke bliver nu, så står vi klar til at kæmpe videre, for borgerne - synes jeg - har sagt, at Det Konservative Folkeparti skal være det største, sagde han, inden den endelige valgresultat var klart.
https://www.dr.dk/nyheder/politik/resultater/kommunalvalg/kommune/147?type=mandat
Boligsag ramte Aggesen
Simon Aggesen nåede at sidde mere end to år som borgmester, efter han overtog tøjlerne fra partifælleden Jørgen Glenthøj, som trådte tilbage i 2019.
Ved valget denne gang var der lagt op til en gyser. I 2017 var der nemlig blot 172 stemmer, der skilte blokkene og gjorde, at De Konservative lige netop beholdt posten.
Siden dengang er der sket en hel del i kommunen.
Simon Aggesen blev i sin tid på rådhuset nemlig ramt af en boligsag. Ekstra Bladet kunne afdække, at Aggesen havde tjent 11 millioner kroner på en bolighandel på få år, selv om han tidligere selv havde tordnet mod kapitalfondens Blackstones korttidsspekulation.
Simon Aggesen er dog både blevet frikendt af ombudsmanden og Erhvervsstyrelsen for urent trav i forbindelse med boligkøbet.
Sagen er også blevet et tema i valgkampen, hvor Simon Aggesen flere gange har forsøgt at undvige spørgsmål om sagen.
Blandt andet skulle han have givet et interview på sit valgsted i går 11.30. Han dukkede dog aldrig op.
Skår i den konservative glæde
Til trods for nederlaget på Frederiksberg, så kan De Konservative glæde sig over samlet fremgang sammenlignet med for fire år siden.
Senest er det bekræftet, at Benedikte Kiær (K) fortsætter som borgmester i Helsingør. Hermed er hun den 11. bekræftede borgmester for partiet.
Desuden er De Konservative blevet det største parti i Region Hovedstaden - en position, som Socialdemokratiet ellers har siddet på.
Det kan blandt andet skyldes, at den tidligere Gentofte-borgmester og stemmesluger Hans Toft denne gang stiller op til regionsrådsvalget.