Klaus Riskær Pedersen og hans parti af samme navn har på lyntid indsamlet mere end 20.109 vælgererklæringer.
Dermed kan han stille op som partiformand for det nystiftede parti til Folketingsvalget i år.
Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet, der har kontaktet Klaus Riskær Pedersen og fortalt, at han har nået grænsen og dermed kan lukke for indsamlingen og anmelde den til ministeriet.
- Jeg har dags dato anmeldt Parti Klaus Riskær Pedersen til opstilling ved det kommende folketingsvalg. Anmeldelsen afventer nu Indenrigsministeriets godkendelse, skriver Klaus Riskær Pedersen på Twitter.
Det betyder dog ikke, at Klaus Riskær Pedersen er endeligt opstillingsberettiget, da samtlige vælgererklæringer ikke er blevet godkendt. Der kan derfor være en minimal risiko for, at nogle af vælgererklæringerne bliver afvist.
Partilederen annoncerede i november, at han havde dannet sit eget parti, og at han ville ind i Folketinget. Og siden da er det altså gået rigtig stærkt med at få indsamlet de fornødne vælgererklæringer.
Det er endda gået lige hurtigt nok. I hvert fald har Økonomi- og Indenrigsministeriet irettesat Klaus Riskær Pedersen og hans parti for ikke at have registreret de enkelte vælgeres mailadresser i vælgererklæringssystemet.
Derudover har Klaus Riskær Pedersen fundet en måde at omgå den såkaldte eftertænksomhedsperiode.
Eftertænksomhedsperioden fastslår, at der skal gå syv dage, fra en borger første gang siger ja til at give sin underskrift til et parti, til støtten endelig bekræftes.
Men den proces har Klaus Riskær Pedersen omgået, så støtterne kunne underskrive digitalt med det samme.
Klaus Riskær Pedersen har en baggrund som iværksætter og erhvervsmand og er tidligere dømt for skyldnersvig.
Han har blandt andet stået bag en række investeringsselskaber og venturekapitalfonde og været med til at starte flere selskaber - blandt andet internetudbyderen Cybercity - men har også været involveret i flere konkurser.
Erhvervsmanden har dog også tidligere været aktiv i dansk politik.
I 1989 stillede han endda op til Europa-Parlamentsvalget for Venstre, hvor han blev valgt ind. Han blev dog ekskluderet af Venstre i 1994.
I 2015 meldte Klaus Riskær Pedersen sig ind i Alternativet, men blev ekskluderet efter bare otte dage. Forinden havde han ført samtaler med medlemmer af både Socialdemokratiet og Konservative, men valgte altså Alternativet, der fravalgte ham.
Følg folketingsvalget 2019 eller tag DR's Kandidattest.