Her er de letteste og sværeste spørgsmål fra indfødsretsprøven

Ikke mange havde styr på, hvornår den første Olsen Banden-film blev vist.

Ove Sprogøe (Egon), Morten Grunwald (Benny) og Poul Bundgaard (Kjeld) under optagelserne til en Olsen Banden-film. (Foto: © Henning Thempler, Scanpix)

Hvornår var det nu lige, at den første film om Olsen Banden havde premiere? Det var et af de 40 spørgsmål, der skulle svares på i indfødsretsprøven i juni. Var det i 1971, 1970 eller 1968?

44 procent svarede 1968, hvilket er det rigtige svar. Det giver Olsen Banden-spørgsmålet status af at være det tredje sværeste spørgsmål i testen, som ansøgere til dansk statsborgerskab skal igennem.

Det viser den analyse af sværhedsgraden i prøven, som Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har lagt på ministeriets hjemmeside i dag. Kun spørgsmålene om, hvilken nordamerikansk statsleder, der besøgte Danmark i april 2016, og om, hvornår komponisten Carl Nielsen levede, viste sig at være sværere.

Herunder kan du se listen med de fem sværeste spørgsmål. I parentesen står det rigtige svar og hvor mange procent af ansøgerne, der svarede korrekt.

  • 1. Hvilken nordamerikanske statsleder besøgte Danmark i april 2016? (Den mexicanske, 33 pct.)

  • 2. Hvornår levede komponisten Carl Nielsen? (1865-1931, 43 pct.)

  • 3. Hvornår havde den første film om Olsen Banden premiere? (1968, 44 pct.)

  • 4. Hvornår indførte Danmark paskontrol ved grænsen til Tyskland? (Januar 2016, 46 pct.)

  • 5. Hvilken rolle har Rådet for Den Europæiske Union? (Rådet udøver sammen med Europa-Parlamentet EU's lovgivende funktion, 46 pct.)

Herunder kan du se listen med de fem letteste spørgsmål. I parentesen står det rigtige svar og hvor mange procent af ansøgerne, der svarede korrekt.

  • 1. Har Danmark medlemmer i Europa-Parlamentet? (Ja, 98 pct.)

  • 2. Hvem har forældremyndigheden over et barn, når forældrene er gift med hinanden? (Moderen og faderen har fælles forældremyndighed, 95 pct.)

  • 3. Hvem har valgret til Folketinget? (Alle personer med dansk indfødsret, der er fyldt 18 år og har bopæl i riget, 95 pct.)

  • 4. Skal man ved religionsdyrkelse respektere de øvrige regler, der gælder i samfundet? (Ja, 94 pct.)

  • 5. Hvad er en overenskomst? (En aftale mellem en fagforening og en arbejdsgiver eller en arbejdsgiverorganisation om løn- og arbejdsvilkår inden for et bestemt område, 93 pct.)

Du kan tage indfødsretsprøven ved at klikke HER. Hvis du vil vide, hvad en af hovedrolleindehaverne fra Olsen Banden synes om prøven, kan du klikke HER.

Der er indfødsretsprøve to gange om året. Prøven kommer med cirka seks måneders mellemrum og ændrer sig hver gang, men deltagerne har mulighed for at forberede sig på den specifikke prøve via læremateriale, hvor svarene på langt de fleste af spørgsmålene kan findes. Det kan svarene på fem af spørgsmålene dog ikke - de er aktuelle og kræver, at man holder sig opdateret på, hvad der sker i Danmark.