GRAFIK: Her er alle Thornings ministerrokader

36 forskellige mennesker har holdt en ministerpost i Helle Thorning-Schmidts ni forskellige regeringer. Kun fire har samme taburet, som de startede på.

Otte gange har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) rystet posen og byttet rundt på sine ministre i de tre år, hun har siddet som regeringsleder.

Hvis man inkluderer det oprindelige ministerhold, og Helle Thorning-Schmidt selv, har 36 forskellige mennesker holdt en ministerpost under den nuværende regering.

Af de 23 ministre, som Helle Thorning-Schmidt præsenterede foran Amalienborg den 3. oktober 2011, har 12 helt misitet deres ministeransvar, mens syv er blevet flyttet til andre poster.

Kun fire ministre sidder stadig på de samme ministerposter, som de bestræd i det oprindelige regeringshold.

Det er finansminister Bjarne Corydon (S), minister for by-, bolig- og landdistrikter Carsten Hansen (S), undervisningsminister Christine Antorini (S) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) selv.

Resten har enten byttet poster eller er blevet skiftet helt ud.

Fem forskellige skatteministre

Mest ombrust har posten som skatteminister været. Allerede fra dag ét var Skatteministeriet et ømt punkt i S-SF-R-regeringen, da Helle Thorning-Schmidt udpegede den uprøvede og bare 26-årige SF'er Thor Möger Pedersen til posten. Han blev dermed den yngste minister i en dansk regering nogensinde.

Thor Möger Pedersen røg dog ud i første regeringsrokade og måtte allerede efter et år overlade posten til SF's grand old man og tidligere partiformand Holger K. Nielsen.

Samme Holger K. Nielsen skiftede i rokade nummer fem til Udenrigsministeriet, hvor han overtog fra partikollega Villy Søvndal.

Samtidig blev det endnu et ungt navn, SF's Jonas Dahl, der overtog skatteministerposten. Men heller ikke Jonas Dahl fik lov at sidde længe som skatteminister. Da SF valgte at forlade regeringen den 30. januar i år havde han kun haft stillingen i 49 dage.

Ny mand på posten blev Radikales Morten Østergaard, der som bekendt forlod denne plads og blev regeringens nye Økonomi- og Indenrigsminister, da Radikales daværende formand Margrethe Vestager blev udpeget til Danmarks EU-kommissær.

I dag er det Socialdemokraternes Benny Engelbrecht, der har overtaget taburetten - og dermed har Skatteministeriet haft en chef fra samtlige tre partier, der var en del af den oprindelige regering.

Et ministerium er blevet til tre

I det hele taget er det med at holde tungen lige i munden, når man skal finde hoved og hale i Helle Thorning Schmidt-regeringens mange rokader.

For eksempel går mange af de samme personer igen, men får nye taburetter undervejs.

Samtidig brydes ministerierne op på kryds og tværs og deles mellem den ene og anden ministerpost - mens andre ministerier helt må lukke og slukke.

Et godt eksempel på dette, er Radikales Manu Sareen. I den oprindelige regering sad Manu Sareen på posten som Minister for ligestilling, kirke og nordisk samarbejde.

Sareen er i dag Social-, børne- og integrationsminister, men har taget ligestillingsområdet med sig ind i sit nye ministerium.

Kirkeministeriet er lagt ind under partikollega Marianne Jelved, som også er kulturminister, mens ansvaret for det nordiske samarbejde nu hører under Carsten Hansen (S).

Du kan få det helt store overblik ved at se grafikken herover grundigt igennem - eller læse dr.dks store overblik på de mange regeringsrokader.