Forsamlinger på mere end 100 personer bliver ikke tilladt fra lørdag som ellers planlagt.
Her skulle loftet på antallet af personer, der må forsamles, være hævet fra de nuværende 100 til 200.
Men den del af genåbningen er nu sat på pause på grund af stigende smittetal de seneste dage og uger.
Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.
- Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus. Det er afgørende, at vi bevarer den gode position, Danmark er i, hvor vi har epidemien under kontrol, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.
- Derfor mener regeringen ikke, at det på nuværende tidspunkt er rigtigt at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200, fortsætter han.
Beslutningen kommer, efter at faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI) Kåre Mølbak i tirsdags sagde, at han ikke kan anbefale at åbne samfundet yderligere på nuværende tidspunkt.
Opbakning i Folketinget
Både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF har også meldt ud, at de gerne ser, at man venter med at hæve grænsen.
- Vi er i en situation nu, hvor antallet af smittede stiger, og hvor smitten breder sig. Derfor synes jeg også, at det er fornuftigt at sende et politisk signal om at træde lidt på grænsen, siger Enhedslisten sundhedsordfører, Peder Hvelplund.
De konservative har heller ikke noget at indvende mod beslutningen.
- Når man har et stigende smittetryk skal man selvfølgelig lette foden fra speederen et øjeblik og sikre, at vi ikke åbner mere op end højst nødvendigt, siger partiets sundhedspolitiske ordfører, Per Larsen.
- Hvis smitten breder sig yderligere, risikerer vi måske at skulle bremse yderligere op for alvor, og det har vi bestemt ikke brug for i erhvervs- og forretningslivet. Så jeg synes, at det her er rigtig fornuftigt.
Kan ramme foredrag og motionsløb
Da aftalen om forsamlingsforbuddet blev indgået den 8. juni stod det i pressemeddelelsen, at det var planen, at loftet skulle hæves til 200 personer per 8. august, 'hvis det altså fortsat går godt'.
Skulle epidemien blusse op igen, står der, at 'en opstramning af forsamlingsforbuddet er noget af det første, vi vil se på'.
Var forsamlingsforbuddet blevet hævet til 200 personer, ville det være muligt for arrangører, der er omfattet af såkaldte sektorpartnerskabsretningslinjer, at holde arrangementer med 200 deltagende.
Det kunne eksempelvis have været et arrangement som en stående reception, et foredrag, museumsarrangementer eller et mindre motionsløb på op til 200 personer.
Arrangører, der er omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer, må dog allerede i dag fortsat gerne afholde arrangementer med op til 500 mennesker, hvis de primært sidder ned og overholder afstandskravene - som for eksempel til en siddende koncert.
For private arrangementer vil den anbefalede grænse også fortsat være på 100 personer. Det er dog ikke et lovkrav.
Regeringen mødes den 12. august med Folketingets partier om forhandlingerne om fase 4 i genåbningen. Efter planen skulle nattelivet og spillesteder have lov at åbne, men sundhedsministeren har allerede varslet, at den åbning hænger i en meget tynd trånd.
- Vi har netop inddelt åbningen i faser, for at vi forud for hver faseovergang kan tage bestik af situationen, siger han i pressemeddelelsen.