Forsvarsansatte stiller spørgsmål ved økonomi i kampflyskøb

Politikerne kommer næppe uden om at spendere flere penge på Forsvaret efter kampflyskøb, mener de ansatte.

Dansk forsvar skal, hvis det står til regeringen, have 27 nye kampfly af typen F35 - også kaldet Joint Strike Fighter fra producenten Lockheed Martin. (Foto: © handout, Scanpix)

Man må formode, at Forsvarsministeriet har forberedt sig grundigt, regnet nøje og er kommet frem til et velgennemtænkt anbefaling af, hvilket og hvor mange kampfly, Danmark skal købe.

Men der er alligevel grund til at bekymre sig om økonomien, mener de organisationer, der repræsenterer de ansatte i Forsvaret.

- Det, der kan bekymre lidt, er, at noget af finansieringen skal findes ved yderligere effektiviseringer og salg af ejendomme, siger Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening.

- Det er nogle meget usikre provenuer, som man kan frygte ikke kommer ind og så skal findes andre steder, siger han.

Samme toner lyder fra den største fagforening i Forsvaret, Centralforeningen for Stampersonel.

- Det kan ikke være rigtigt, at det bare er rejseaktivitet og nogle konsulentkroner, der skal finansiere det her. Der må komme noget på bordet, siger formand Jesper K. Hansen.

- Når jeg kigger på Forsvarets opgaver i dag og Forsvarets opgaver i fremtiden, så har jeg umådelig svært ved at se, at man ikke bliver nødt til at tilføre Forsvaret flere ressourcer.

/ritzau/