Partiet Nye Borgerlige vil kombinere en borgerlig økonomisk politik med en klassisk værdipolitik. Men forsvaret for det danske værdigrundlag er absolut prioritet nummer et, og det skal sikres gennem tre mærkesager.
Det siger partiets formand og medstifter, Pernille Vermund, efter at Nye Borgerlige i aftes indleverede de påkrævede 20.109 vælgererklæringer, der skal til for at stille op til et folketingsvalg.
- Vi skal have et asylstop, vi skal knytte retten til offentlig forsørgelse til det danske statsborgerskab, og så skal kriminelle udlændinge udvises efter første dom, siger Pernille Vermund til DR Nyheder.
- For mig er det rigtigt vigtigt, at vi får løst problemerne på udlændingeområdet først, for ellers kan alt andet sådan set være ligegyldigt, tilføjer hun.
Se Pernille Vermund svare på fem skarpe spørgsmål om Nye Borgerlige:
Med et glimt i øjet har Pernille Vermund flere gange tidligere nævnt sig selv, når spørgsmålet er faldet på, hvem der bør være landets næste statsminister. Men så længe der er udsigt til, at partiets tre krav på udlændingeområdet gennemføres, synes posten fra Nye Borgerliges synspunkt åben.
- Vi vil pege på den statsminister, der er klar til at gennemføre vores tre mærkesager. Arbejder man for dem, så får man vores opbakning, siger Pernille Vermund.
Mindre stat og ud af EU
En af grundstenene i Nye Borgerliges økonomiske politik er, at skatten skal sænkes, så danskerne ”får bedre råderum over egen økonomi”.
- Skattetrykket skal i hvert fald under 40 procent, siger Pernille Vermund.
Ifølge Vermund er det en af de afgørende forskelle på Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, som partiet ofte er blevet sat op i mod.
Derfor er det også vælgere med et borgerligt udgangspunkt, der skal sikre, at partiet kommer i Folketinget.
- Men jeg ser det ikke sådan, at vi skal stjæle stemmer fra de øvrige borgerlige partier. Nu får danskerne mulighed for at stemme på et parti, der vil værne om vores fælles værdier og sikre, at danskerne bestemmer mere over eget liv, og det har de ikke haft før, siger Pernille Vermund.
Social- og Indenrigsministeriet er nu i gang med at gennemgå de mere end 20.000 vælgererklæringer. Først herefter kan partiet endeligt godkendes som opstillingsberettiget til Folketinget.