Morten Messerschmidt står som formand for Dansk Folkeparti over for en valgkamp, hvor partiets overlevelse i Folketinget er på spil.
I en ny måling, som Epinion har lavet for DR og Altinget, får Dansk Folkeparti en opbakning på 1,8 procent. Dermed er partiet i målingen under spærregrænsen.
Det er den laveste tilslutning, som Epinion nogensinde har målt Dansk Folkeparti til. Epinion har foretaget målinger siden 2008.
Hele målingen er gennemført i går, hvor statsminister Mette Frederiksen udskrev det valg til Folketinget, der skal afholdes den 1. november. Dermed giver målingen et helt aktuelt billede på, hvor partierne står ved valgkampens start.
'Det er ikke godt nok'
Dansk Folkeparti blev stiftet i 1995 og har lige siden spillet en nøglerolle i dansk politik. Men siden slutningen af 2018 har partiet været på en konstant nedtur.
Den er ikke blevet stoppet af, at partiet tidligere på året skiftede ud på formandsposten, da Morten Messerschmidt tog over efter Kristian Thulesen-Dahl.
Politisk næstformand René Christensen erkender de aktuelle problemer, men håber på, at det kan blive vendt i løbet af valgkampen.
- Vi har desværre ligget og rodet rundt nede omkring spærregrænsen i nogle målinger i en periode. Det er ikke godt nok, men jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at det nok skal blive bedre. Nu er vi heldigvis kommet ind i en valgkamp, hvor vi kan få lov til at tale politik, siger Rene Christensen.
Han mener også, at Morten Messeschmidt gjorde en god figur, da de 14 partiledere duellerede onsdag aften på DR og TV.
- Jeg må sige, jeg synes, det gik rigtig godt for Dansk Folkeparti. Vi fik virkelig fortalt danskerne, hvad vi står for. Vi har også gode kandidater rundt i Danmark, så jeg er overbevist om, at vi flytter os markant i valgkampen, siger René Christensen.
Messerschmidt: Vi skal holde fast
Partiformand Morten Messerschmidt blev i morges interviewet i P1 Debat. Det var før, at meningsmålingen fra Epinion blev offentliggjort.
Men tidligere målinger har vist et lignende billede, så Morten Messerschmidt blev spurgt ind til den dalende opbakning fra vælgerne.
Her slog han fast, at partiet efter hans mening skal blive på den nuværende kurs.
- Jeg tænker, at tingene går op og ned politik. For at drage en parallel: I laver jo heller ikke radio på en ny måde, fordi I i en periode har dårlige lyttertal. Man gør stadig sit bedste og sørger for at lave radio, som folk gerne vil høre.
- Det handler om, at man selvfølgelig lytter til den kritik, der måtte være, men også holder fast. Hvis man som en anden vindbøjtel bare render rundt og siger, nå, nu må jeg til at mene noget helt andet, så kan det godt være, man får opbakning for en kort stund, men det er ikke særlig troværdigt, sagde Morten Messerschmidt.
Det er derfor partiets klasssiske mærkesager, der skal få Dansk Folkeparti ud af krisen og over spærregrænsen.
- Selve grundstammen med udlændingepolitik, ældrepolitik, sundhed og en hjælpende hånd til danskerne her i krisen, tror jeg, er noget, som de fleste danskere gerne vil have, sagde Messerschmidt.