Regeringens 'Kommission for den glemte kvindekamp' foreslog i sidste uge at indføre et nationalt forbud mod tørklæder i grundskolen.
Siden har to kommissionsmedlemmer sået tvivl om forslaget.
Og nu siger integrationsordfører for SF og kommissionsmedlem Halime Oguz til DR Nyheder, at hun bakker op om forslaget som kommissionsmedlem - men ikke som politiker.
- SF anerkender også problematikken, og de mener også, at vi skal gøre noget, men de tror ikke på, at vejen dertil er et forbud, siger Halime Oguz.
Hvordan forholder du dig så til det som politiker?
- Der står jeg nok der, hvor mit parti gør. Altså støtter op om intentionerne, men det kan godt gå hen og blive rigtig svært juridisk, og det vil jeg sige som politiker.
Halime Oguz er et af ti kommissionsmedlemmer, der udover hende også tæller to andre politikere - den socialdemokratiske borgmester i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen, der er formand for kommissionen, og Roya Moore, der er medlem af Odense Byråd for De Konservative.
Kommissionen er nedsat af regeringen for at overveje, hvordan man kommer negativ social kontrol i minoritetsmiljøer til livs. Og den er kommet med en række anbefalinger til, hvordan man mindsker social kontrol, herunder et forbud mod tørklæder i skolen.
SF tager afstand
Det er langt fra første gang, at muslimske tørklæder har vakt politisk debat. Men SF's politiske linje har hele tiden været, at man ikke ønskede et forbud mod tørklæder.
I 2018, da Dansk Folkeparti foreslog, at alle religiøse symboler skulle forbydes i folkeskolen, tog SF skarpt afstand.
Her lød det fra daværende ordfører på området Holger K. Nielsen, at SF ikke mente, at man skulle lovgive om skoleelevers påklædning.
- Der må være grænser for, hvad vi skal beskæftige os med her i Folketinget, sagde han fra Folketingets talerstol.
Den holdning deler Halime Oguz som politiker. Men ikke som kommissionsmedlem. Og det er en helt naturlig skelnen, mener hun.
- Når jeg sidder der (i kommissionen, red.), er jeg ikke politiker. Så er jeg bare et menigt medlem, der skal prøve at komme med anbefalinger, siger Halime Oguz.
Hun påpeger, at det er den juridiske del, hun ikke kan bakke op om som politiker - altså om forslaget er i strid med grundloven og menneskerettighederne. Men den del har hun slet ikke forholdt sig til som kommissionsmedlem, argumenterer hun.
- Det er ikke min opgave som kommissionsmedlem at sidde og vurdere, om det er i strid med det ene og det andet, og om det kan lade sig gøre.
- Alt det juridiske og de andre spørgsmål, der måtte være, det er en politisk ting. Der skal jeg forholde mig som politiker til det, siger Halime Oguz.
Kommissionsmedlem trækker opbakning
Siden kommissionen kom med deres anbefaling har kommissionsmedlem Kefa Abu Ras, medstifter af organisationen Søstre mod vold og kontrol, trukket sin støtte til forbuddet.
Et andet medlem, Lise Egholm, kommissionsmedlem og tidligere skoleleder på Rådmandsgade Skole på Nørrebro i København, har foreslået, at man ændrer forslaget, så det ikke gælder piger i 8. og 9. klasse.
Halime Oguz understreger, at hun som kommissionsmedlem bakker helt op om et tørklædeforbud for børn.
- Man er bare nødt til at gøre et eller andet for at give de her piger et frit rum og give dem lov til at være børn. Man har jo prøvet med alle mulige forskellige redskaber, men intet har rigtig hjulpet, og så kunne det måske være, at det var det her, siger hun.
Selvom Halime Oguz er integrationsordfører for SF, er det ikke hende, der udtaler sig på partiets vegne i debatten om tørklædeforbud.
Den opgave har partiet givet inklusionsordfører Charlotte Broman Mølbæk.
Charlotte Broman Mølbæk afviser dog at give et interview og vil kun komme med et skriftligt citat. Der er heller ikke andre fra SF's folketingsgruppe, der vil stille op til interview om partiets holdning til tørklæder.
I et skriftligt citat skriver Charlotte Broman Mølbæk, at SF deler bekymringen for de børn, der bliver tvunget til at gå med tørklæde, men at partiet ikke støtter et forbud mod tørklæder i grundskolen.
Charlotte Broman Mølbæk skriver, at det "ikke er statens opgave at lave lovgivning omkring hvilket tøj, folk går i".