En god studerende gøres ikke alene af gode karakterer fra gymnasiet.
Sådan er opfattelsen på universiteterne, der i år vil optage flere studerende under den såkaldte kvote 2-ordning, skriver metroXpress.
På kvote 2 spiller faktorer som motivation og erfaring også en rolle, og det er dermed ikke udelukkende karaktererne fra gymnasiet, der er afgørende.
Lavere frafald
Syv ud af otte universiteter har i år fået godkendt deres ansøgning om at optage flere studerende under kvote 2, oplyser Uddannelsesministeriet til avisen.
Størst er ændringerne på Roskilde Universitet (RUC), hvor 25 procent af studiepladserne nu skal reserveres kvote 2-ansøgere.
Ifølge prorektor Hanne Leth Andersen hænger ønsket sammen med en erfaring for, at deres kvote 2-studerende har lavere frafald end dem, der er optaget gennem kvote 1.
- Vi vil gerne have studerende, der er stærkt motiverede for den specifikke uddannelse, de søger ind på. Måske har de relevant erhvervserfaring eller høje karakterer i lige det fag, siger hun til metroXpress.
Studerende er begejstrede
- Derudover er det godt for studiemiljøet med et bredere felt af ansøgere, og det er igen godt for både uddannelsens kvalitet og frafaldet, tilføjer hun.
Mens Danske Studerendes Fællesråd er begejstrede, er Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig, knap så glad.
De aktuelle SU-forhandlinger handler om at få studerende hurtigere igennem, og det harmonerer ifølge ham ikke med flere kvote 2-studerende, lyder det:
- Det er slinger i valsen. På den ene side vil ministeren lave en skrap SU-reform, som gør de unge dygtigere og får dem hurtigere igennem. På den anden side øger han kvote 2-optaget, afskærer dem med gode karakterer og motiverer ikke til at begynde hurtigt.
Han vil derfor have et svar fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R) på, hvordan tingene hænger sammen.
/ritzau/