Flere og flere borgere slutter sig til kampen mod Dong-salg

Titusinder har på under et døgn meldt sig i kampen mod at sælge dele af Dong til amerikanske Goldman Sachs.

En underskriftsindsamling mod salget af Dong-aktier til Goldman Sachs har fået vind i sejlene. (© www.skrivunder.net)

En underskriftsindsamling på internettet mod statens salg af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har taget fart.

På under et døgn har titusinder skrevet under på, at der bør siges "Nej tak til statens salg af Dong til Goldman Sachs", som underskriftsindsamlingen hedder.

Lørdag klokken 16 er antallet af underskrifter på lige under 68.000. Det er mere end 20.000 nye underskrifter siden i går.

Til sammenligning nåede en underskriftsindsamling mod den omdiskuterede offentlighedslov sidste år op på over 89.000 underskrifter.

- Det viser hvor dårlige købmænd danskerne er

- Det er fuldstændig vanvittigt at sælge et 100 procent danskejet selskab til et udenlandsk firma, der oven i købet spekulerer i skattely, lyder det fra én underskriver.

- Det viser igen hvor dårlige købmænd danskerne er. Det er ikke overraskende, at de borgerlige partier er med på ideen, men at SF og S er, er yderst kritisabelt, men der må ligge mere bag end offentligheden får at vide, skriver en anden.

Hvis finansudvalget i næste uge vedtager at sælge 19 procent af Dong til Goldman Sachs, giver det otte milliarder i statskassen.

Goldman Sachs får desuden forskellige vetorettigheder med i købet. Amerikanerne vil blandt andet få vetoretten over, hvem der skal sidde i direktionen af Dong Energy.

Politisk modstand vokser også

Flere politikere i Folketinget er ligeledes imod et salg af Dong-aktier til Goldman Sachs.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti stiller sig på hælene, mens SFs nytiltrådte folketingsmedlem Karsten Hønge opfordrer til en timeout i Dong-salget, så man kan undersøge alternative danske muligheder.

Fire danske pensionsselskaber har eksempelvis åbnet for at sætte penge i Dong Energy for at bevare selskabet på danske hænder.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger dog i en skriftlig kommentar til Ritzau, at han ikke har modtaget nogen "seriøs henvendelse" fra de fagforeningsledere, som repræsenterer pensionskasserne.

- Derfor forekommer det mærkeligt, at de præsenterer deres forslag så sent i processen, og vælger at gøre det via medierne, siger han.