- Det er ved at gå helt over gevind med al den MeeToo og sexisme-snak.
Sådan lyder det fra Venstres fungerende formand, Inger Støjberg, i et opslag, som hun i dag har postet på sin Facebook-profil.
Her skriver hun samtidig, at det er som om, at 'alle mænd bliver udråbt som sexhungrende og krænkede monstre'.
Og den holdning deles blandt flere kvindelige politikere på Christiansborg, som DR Nyheder har talt med.
En af dem er ligestillingsordfører Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti.
- Jeg er imod al form for chikane, uanset om det er seksuel chikane eller anden form for chikane. Og det skal der selvfølgelig slås hårdt med på. Men som jeg kan se, så er det efterhånden nået der til, at hvis der er en mand, der komplimenterer dig for et eller andet, så er det åbenbart sexistisk.
- Jeg synes, at denne her sexismedebat er blevet for skinger, siger hun.
Liselott Blixt ser ligefrem et advarselsignal om, at danskerne ender med at holde for meget tilbage i deres omgang med hinanden af frygt for at krænke andre.
- Jamen risikoen er jo, at vi som små robotter nærmest ikke må se eller røre hinanden eller noget som helst.
Mai Mercado (K): Der er en skarp skillelinje
Debatten om sexisme på danske arbejdspladser blev for alvor skudt i gang i sidste måned, da tv-værten Sofie Linde fortalte, at hun som 18-årig var blevet udsat for sexchikane fra en "tv-kanon" i DR.
Vedkommende havde ifølge Linde sagt, at han ville ødelægge hendes karriere, hvis ikke hun gav ham oralsex. Sofie Linde sagde nej til manden.
I første omgang fokuserede debatten på krænkelser i mediebranchen. Men siden da har debatten bredt sig til blandt andet også at handle om sexisme i den politiske verden.
I klippet herunder kan du høre, hvad Sofie Linde sagde til DR Nyheder, da hun forleden mødes med ligestillingsminister Mogens Jensen (S) for at drøfte initiativer mod sexisme.
Inger Støjberg skriver på Facebook, at man skal passe på ikke at slå de dybt grænseoverskridende tilfælde af sexchikane i hartkorn med helt uskyldige komplimenter.
Den opfattelse deler Mai Mercado fra Konservative.
- Jamen det er jeg fuldstændig enig med hende i. Det må jo heller ikke kamme over, således at vi ikke kan give hinanden en kompliment.
Hun synes, man skal have lov til at sige det, hvis man synes, at en kollega har taget en smart skjorte på, hvis der ikke ligger mere i det end det.
- Der er forskel på at komplimentere en kollega, og så på at tage en på røven på Christiansborgs gange. Og der skal vi jo altså skelne mellem krænkende adfærd og komplimenter. Det er altså en sondring og en skillelinje, som er meget skarp, og hvor der ikke burde være grund til at misforstå, siger hun.
Ellemann: 'Sætter samtlige mænd på anklagebænken'
DR Nyheder har været i kontakt med flere kvindelige medlemmer af Venstres folketingsgruppe, der henviser til Inger Støjbergs opslag og ikke selv ønsker at udtale sig.
Medlem af Folketingets ligestillingsudvalg Karen Ellemann har dog selv været på Facebook i dag for at bakke op om Inger Støjbergs opslag.
- Lige nu og her deler jeg min partifælles opslag, for jeg oplever også, at der hersker en fortælling om, at der generelt er 'en rådden kultur' på Christiansborg - hvor man som kvinde bliver udsat for sexuelle krænkelser. Det sætter samtlige mænd på anklagebænken. Og det er ikke i orden, skriver hun.
I sit opslag skriver Karen Ellemann dog også, at hun støtter helt op Sofie Lindes afsløring af, at hun er blevet udsat for krænkende adfærd i DR.
- Sofie Linde er sej! Hun satte ord på en oplevelse, som hun blev udsat for år tilbage. Jeg håber virkelig, at hun dengang konfronterede manden direkte og sagde, at den form for komplet upassende og grænseoverskridende adfærd, ville hun ikke finde sig i.
- Men jeg ved godt, at det for mange er svært at sætte hælen i og sige stop. Derfor ER det en vigtig debat og derfor SKAL vi selv lære at sætte egne grænser og vi SKAL lære at læse og forstå andre menneskers grænser. Og respektere dem, skriver Karen Ellemann.
SF-ordfører: Komplimenter kan også være ubehagelige
Hos SF er ligestillingsordfører Astrid Carøe lodret uenig med Inger Støjberg i, at debatten er gået over gevind.
- Jeg synes, det er en rigtig vigtig debat, vi tager i de her dage, som handler om, at kvinder selvfølgelig ikke skal finde sig i at blive udsat for seksuel chikane på deres arbejdspladser, og det er rigtig vigtigt, at der bliver sagt fra nu.
Men Inger Støjberg skriver, at man skal kunne skelne mellem alvorlige krænkelser og så uskyldige kommentarer, men at disse ligesom spiller ind i hinanden og forplumrer debatten. Hvad mener du om det?
- Jeg tror, det er enormt vigtigt at sige, at hvis man bliver decideret udsat for overgreb, så er det en helt anden liga. Men kommentarer og uønskede komplimenter kan sådan set også være enormt ubehagelige, især hvis de kommer fra en overordnet, og man ikke ved, hvad man skal gøre ved det.
- Man vil nok hellere som kvinde have at vide, at man er dygtig til sit arbejde, end at man har en flot kjole på eller ser godt ud den dag. Især hvis det kommer fra en overordnet, siger hun.