Et flertal af danskerne har stemt for at afskaffe det danske forsvarsforbehold.
Det står klart, da alle stemmerne sent her til aften er blevet talt op.
Et stort flertal på 66,9 procent af vælgerne har stemt for at afskaffe forbeholdet.
Du kan se det endelige resultat her:
Og et dansk ja til at afskaffe forbeholdet glædede Venstre-formand, Jakob Ellemann-Jensen, der har været en markant politisk figur på ja-siden.
- Det er et vigtigt signal at sende. Både til vores fjender og vores allierede. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi viser sammenhold.
Se udviklingen frem til valgdagen ifølge Epinion her:
Han benyttede samtidig lejligheden til at række hånden ud til de partier, han skal stå skulder ved skulder med til et kommende folketingsvalg.
- Det er ikke nogen hemmelighed, at Pernille (Vermund, red.) og Morten (Messerschmidt, red.) ikke har ønsket forbeholdet afskaffet. Jeg er glad for, at vi har kunnet være enige om at være uenige.
- Men i morgen starter kampen igen, og der er snart et folketingsvalg, sagde han.
Mette Frederiksen: SMS'erne tikker ind
Og der skal altså kæmpes mod landets nuværende statsminister, Mette Frederiksen (S). Her til aften glædede hun sig dog over den valgsejr og det ja, hun sammen med Jakob Ellemann-Jensen har anbefalet.
- Når der igen er krig på vores kontinent, så kan man ikke være neutral. I aften har Danmark sendt et meget, meget vigtigt signal til Putin og til vores allierede.
- Jeg er glad og stolt på vegne af Danmark, lød det fra Mette Frederiksen.
Hun fortalte samtidig, at hun allerede er blevet kontaktet af kolleger fra udlandet.
- SMS’erne tikker ind fra kollegerne i udlandet, der er glade på Danmarks vegne, sagde Mette Frederiksen, der understregede, at dagens afstemning ikke betyder, at flere forbehold skal afskaffes.
Morten Messerschmidt: Bagtæppet har været usagligt
Det lykkedes ikke Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, at gentage hans forgængeres evne til at trække en sejr hjem ved en EU-afstemning. På trods af det faktum så understregede han, at han har stor respekt for vælgernes beslutning.
- Jeg ændrer ikke synspunkt, og jeg synes stadig, det var klogt at holde igen, men jeg synes jo, at folkeafstemninger er en smuk ting. At man lægger beslutningen ud til danskerne, sagde han til partilederdebatten, da resultatet var klart.
Han gentog beskyldningerne om, at ja-siden har benyttet sig af krigen i Ukraine til at få et ja hjem.
- Bagtæppet har været usagligt - nemlig Ukraine. Det her skal ikke udvikle sig til, at man engagerer sig alle mulige steder, sagde Morten Messerschmidt.
65,8 procent af de stemmeberettigede valgte at stemme til dagens valg. Det er det næstlaveste ved en folkeafstemning om EU. Kun afstemningen om Patentdomstolen i 2014 havde en lavere valgdeltagelse.