Du skal prikke lidt flere mennesker på skulderen for at finde frem til en, der stemmer på Socialdemokratiet, hvis du befinder dig i en af landets største byer.
Det afslører stemmetallene fra gårsdagens europaparlamentsvalg.
Værst står det til på Mette Frederiksens egen hjemmebane, Aalborg.
Her går socialdemokraterne knap ni procentpoint tilbage fra sidste EP-valg. Og sammenligner man med Folketingsvalget i 2022, så er der tale om et decideret blodbad.
Her fik partiet hver tredje stemme i de tre Aalborg kredse (Nord, Vest, Øst), hvor de til gårsdagens valg fik færre end hver femte stemme.
Mette Frederiksen selv har da også været på Facebook og kalde resultatet for "på godt jysk rigtig træls".
Partiets nummer fire på listen, Magnus Barsøe - der ikke kom ind, har kaldt det for et "elendigt resultat".
- Man kan ikke pakke det ind. Det eneste lykkelige er vel, at vi har tre mandater, og at vi ikke går bagud.
På landsplan gik partiet 5,9 procentpoint tilbage.
Socialdemokratisk til 00
I Aalborg lyder analysen fra vælgerne ret enstemmigt: Det er på grund af regeringen henover midten og afskaffelsen af store bededag.
En af de skuffede vælgere er Torben Hjerdemål, der altid har stemt Socialdemokratiet, hvilket han også gjorde i går.
- Jeg var ikke glad for, de gik sammen med de borgerlige i regeringen. Der var flertal sammen med de røde. Det synes jeg, de skulle have brugt, siger han.
For Flemming Kjær er skuffelsen så stor, at han ikke stemte på Socialdemokratiet denne gang, selvom han tidligere har gjort det.
- Det nytter ikke, at et arbejderparti sløjfer store bededag. Det nytter ikke, at et arbejderparti kæmper for, at man skal arbejde mere.
Han tror heller ikke, at de vinder hans kryds ved næste valg.
En anden vælger, der har flyttet sit kryds, er Frank Vestergaard. Han er dog ikke så utilfreds med midterregeringen, for han gav i stedet Moderaterne sin stemme, fordi han ikke mener, at Socialdemokratiet længere fører socialdemokratisk politik.
Derfor er han slet ikke overrasket over det dårlige resultat.
- Det har de selv bedt om. Det er socialdemokratisk til 00.
Hør ham uddybe i klippet her:
'Det går op og ned i showbiz'
I Københavns Storkreds fik partiet 10,5 procent af stemmerne - en tilbagegang på 4,5 procentpoint.
Bemærkelsesværdigt er det dog også, at partiet kun er landets fjerdestørste i hovedstaden. SF, Enhedslisten og Radikale er alle større end Socialdemokratiet.
I de fire Aarhus-kredse (Nord, Syd, Øst og Vest) er partiet i gennemsnit gået knap syv procentpoint tilbage.
I Odense er Socialdemokratiets tilbagegang en smule mindre end i andre store byer, men i to ud af tre valgkredse er SF størst.
- Det går op og ned i showbiz. Nu har vælgerne straffet os for, at Socialdemokratiet er gået i regering, og så tror jeg, det er en anden dagsorden til de andre valg. Jeg er ikke så bekymret, lyder det for kommuneformand for Socialdemokratiet i Odense, Anders W. Berthelsen.