Dansk Folkeparti har aldrig været blege for at afkræve politikere fra andre partier åbenhed i forskellige sager, men det krav gælder altså ikke Morten Messerschmidt.
Han er i øjeblikket hovedperson i sagen, der blev rullet ud i weekenden, hvor DR Nyheder kunne fremlægge interne papirer, der ifølge flere eksperter viser, at over 200.000 EU-støttekroner er blevet misbrugt til at finansiere partiets sommergruppemøder i henholdsvis 2014 og 2015.
Partiet valgte i går at betale 200.000 kroner tilbage - og i dag meddelte de så, at flere penge er på vej mod EU, fordi de er blevet brugt på en Bruxelles-tur, medietræning og valgannonce.
Selvom Dansk Folkeparti nu betaler penge tilbage til EU afviser partiet svindel, og man vil stadig ikke lægge bilagene frem. EU's antisvindel-enhed, OLAF, undersøger i øjeblikket sagen.
DR Nyheder har udvalgt en række eksempler, hvor DF-topfolk selv kræver åbenhed fra en række andre partier. Dem får du her:
Løkke og GGGI
Daværende oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen (V) blev i november 2013 opfordret til at lægge alt på bordet og svare på alle spørgsmål, da den såkaldte GGGI-sag rasede.
- Nu handler det om, at Lars Løkke får svaret på de spørgsmål, der er, og at han i befolkningens øjne fremstår som en, der har lagt alt frem, sagde Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.
Et halvt års tid senere - i april 2014 - kom endnu en opfordring fra DF til Løkke – denne gang var afsenderen udviklingsordfører Hans Kristian Skibby (DF).
- Jeg kan i hvert fald sige, at hvis det var i Dansk Folkeparti, at det her problem lå, så ville vi have håndteret det anderledes. Det nytter ikke noget, at man sådan vælger at krybe i flyverskjul, sagde han til tv2.dk.
Vistisen - DF's budgethøg
I Dansk Folkepartis medlemsblad fra oktober 2014 findes der en historie med overskriften "Vogt jer, EU-svindlere: Her kommer DF's budgethøg".
Artiklen bygger på Anders Vistisens, nuværende formand for DF i Europa-Parlamentet, tale ved årsmødet, hvori han taler om "EUs ufattelige pengeforbrug".
- Når vi skal tilbage og behandle budget til efteråret har vi ét budskab til den nye Kommission, og det er: ”We want our money back, sagde Vistisen blandt andet.
Carl Holsts rådgiver
Den tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) skulle lægge alle oplysninger om sin personlige rådgiver frem på et pressemøde.
Sådan lød en ”venlig opfordring” fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, i september sidste år:
- Jeg opfordrer Carl Holst til at komme frem med tingene nu. Jeg synes, det er så uværdigt, at pressen skal hale de her ting ud. Lad os nu få de her ting frem. Så kan vi vurdere det, og så kan han selv få afsluttet den her sag, som er trukket for langt, sagde Søren Espersen.
Messerschmidts EU-bog
Indledningen fra Morten Messerschmidts "Dagbog fra EU: om EU's spild af dine penge" lader ingen tvivl stå tilbage om, hvad hans holdning til åbenhed er:
- Jeg tør vove den påstand, at havde blot én af de her følgende 50 eksempler på eu-svindel og fråds med skattepenge fundet sted i Danmark - eller et hvilket som helst andet ægte demokrati - var der rullet hovedet. Men ikke i EU. Her fortsætter tingene sin vante gang. Ingen tager ansvar. Og ingen bliver stillet til regnskab. Derfor denne tryksag, skriver Morten Messerschmidt.
Salget af Dong
Hvilke bud blev der givet på de Dong-aktier, der endte med at blive solgt til Goldman Sachs?
De svar skulle en fremtidig Venstre-finansminister give, lød kravet fra Dansk Folkeparti i foråret inden folketingsvalget i 2015.
Ellers måtte vedkommende gå af, lød truslen.
- Det er soleklart, at uanset hvilken regering der sidder, så gælder det her hævdvundne princip, at når Finansudvalget har behov for oplysninger, ja, så skal udvalget også have de oplysninger, sagde Kristian Thulesen Dahl dengang.
Efter valget stod DF fast, og sagen endte med, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde de ønskede oplysninger under en lukket seance i Finansministeriet.
Partistøtte
Dansk Folkeparti krævede i 2013 fuld åbenhed fra Folketingets partier om alle større bidrag fra virksomheder og organisationer.
- Jo mere åbent alting er, desto lettere kan vælgerne forholde sig til det. Hvis partierne kæmper med åben pande, kan det tage brodden af de rygter, som jeg godt forstår, sagde Søren Espersen til Politiken.
EU-hjemmeside
På hjemmesiden www.transparens.eu, der administreres af Dansk Folkeparti, kræver EU-parlamentariker og partiets frontfigur i Bruxelles, Morten Messerschmidt, selv ”mere åbenhed” generelt i EU.
- Alt for meget i EU foregår i dag i lukkethed. Det gælder både i Kommissionen, Rådet, EU-parlamentet og ved Domstolen. Dansk Folkeparti ønsker langt større åbenhed – eksempelvis om pengesager, afstemninger og om domme, så borgere og journalister kan se med og kontrollere magthaverne, hedder det på hjemmesiden.