Departementschef: Statsministeriet havde ikke kendskab til forkert oplysning

Departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen udtaler sig nu om Bødskov-sagen - som Statsministeriet er blevet trukket ind i.

Christian Kettel

- Jeg vil slå fast, at Statsministeriet ikke havde kendskab til den forkerte oplysning vedrørende politidirektørens deltagelse før den 9. december 2013.

Sådan siger departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen i en pressemeddelelse fra Statsministeriet - det sker, efter han ellers tidligere på dagen afviste at kommentere på sagen.

Statsministeriet trukket ind i sag

Statsministeriet er i dag blevet trukket ind i den sag, der kostede tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) posten. Det viser et svar til Folketingets retsudvalg.

Her indgår en mail, skrevet den 19. november 2013, fra Justitsministeriets departementshef Anne Kristine Axelsson til Statsministeriets departementschef Christian Kettel Thomsen.

Den indeholder et udkast til en udtalelse fra Bødskov, hvor han beklager, at han har ført Folketingets retsudvalg bag lyset i sagen om et besøg på Christiania. Udvalget "fik et forkert billede", står der i udkastet.

Havde først kendskab 9. dec

Departementschefen i Statsministeriet fastslår i dag, at han ikke havde kendskab til den forkerte oplysning vedrørende politidirektørens deltagelse før den 9. december 2013.

- Jeg blev sidst på eftermiddagen den 9. december 2013 - forud for afgivelsen af justitsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 278 - for første gang oplyst om, at forklaringen om, at politidirektøren for København ikke havde mulighed for at deltage i et forudgående møde inden besøget, var koordineret med politidirektøren, siger departementschef Christian Kettel og tilføjer:

- Det fremgår også af statsministerens svar på spørgsmål nr. 347 fra Folketingets Retsudvalg.

Statsministeriet havde ingen viden

Og I forhold til justitsministerens udtalelse af 19. november 2013 siger Christian Kettel:

- Der oplyste Justitsministeriet mig om, at ændringerne i beskrivelsen af det faktuelle forløb i februar 2012 fra udkastene til den endelige udtalelse var lavet på baggrund af en dialog mellem de personer, der var involveret i det oprindelige hændelsesforløb.

- Statsministeriet havde af gode grunde ingen bemærkninger til ændringerne i beskrivelsen af hændelsesforløbet, da Statsministeriet ikke havde nogen viden herom.

Sagen om Bødskov

Morten Bødskov kom i stormvejr, fordi en række folketingsmedlemmers besøg på Christiania i foråret 2012 blev aflyst.

Den officielle forklaring lød, at politidirektøren var blevet forhindret i at deltage. Senere er det kommet frem, at der i følge PET var så alvorlig en sikkerhedstrussel i forbindelse med besøget, at man var nødt til at flytte det.

Det kom også frem, at PET overvejede, om man kunne flytte besøget til en dag, hvor den tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard ville være forhindret i at deltage.

Og nu er det så kommet frem, at Statsministeriet var orienteret om, at Bødskov havde givet "forkert billede" af PET-sag uger før hans afgang.