Regeringen vil sænke skatten på boliger - og skabe tryghed for boligejerne.
Det pointerede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går i sin åbningstale til Folketinget.
Han løftede blandt andet sløret for et nyt boligskattestop, der skal erstatte det boligskattestop, tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) indførte.
Og så lovede Lars Løkke Rasmussen, at ingen boligejere kommer til at betale mere i boligskat end med de nuværende regler.
I talen kom det også frem, at regeringen vil sænke både grundskyldssatsen og ejendomsværdisatsen i forbindelse med, at der kommer et nyt system til at vurdere ejendomme.
Regeringen agter tilmed at aflyse de fremtidige stigninger i grundskylden, som ligger efter 2020.
Men der venter flere elementer, når skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenter det samlede udspil om boligskat klokken 13 i Finansministeriet - nogle af dem er allerede kommet frem, og her kan du få et overblik over, hvad der ifølge DR Nyheders oplysninger venter:
- •
Som en del af regeringens plan for et nyt ejendomsskattesystem venter 730.000 danskere en tilbagebetaling på 10 milliarder kroner samlet set.
- •
Regeringen er klar til at give en permanent skatterabat til nuværende ejere af 600.000 boliger.
- •
Regeringen vil i et nyt vurderingssystem skære 20 procent af fremtidige ejendomsvurderinger, så ingen i fremtiden får vurderet deres ejendom for højt.
- •
Med det nye boligskattestop vil regeringen indføre en mekanisme, der betyder, at skatten på arbejde skal sættes ned, hvis boligskatten en gang i fremtiden giver ekstra penge i statskassen.
- •
I dag er ejendomsværdiskatten på én procent af en boligs værdi op til omkring tre millioner kroner og tre procent af resten af værdien. Regeringen foreslår at ændre satserne, så der fremover betales 0,6 procent af værdien under seks millioner kroner og efterfølgende én procent for det resterende.
- •
De stigninger i både grundskylden og ejendomsværdiskatten, boligejere har udsigt til frem mod 2020, kan indefryses, så de først betales senere. Der er tale om de stigninger, der overstiger lønudviklingen.