Regeringen og Venstre blev her til aften enige om en rammeaftale omkring vækstpakke, beskæftigelsesreform og energiforlig.
Og efter en hård tid for Lars Løkke Rasmussen, har aftalen hans fingeraftryk overalt på sig, mener DR's politiske analytiker Bjarne Steensbeck.
- Løkke er tilbage i dansk politik, siger han.
Stor sejr på energiafgifter
Det er især på energiområdet, at Lars Løkke har sejret, vurderer Steensbeck.
- Han får en reduktion på over 13 milliarder i energiafgifter, som er noget, regeringen og især
De Radikale tidligere har sagt, at de ikke vil være med til. Derudover har han fået udskudt en af de to store havvindmølleparker i to år, hvilket også er en sejr.
Men også i beskæftigelsesreformen er der blevet trumfet venstre-politik igennem.
- Regeringen ville gerne give en hjælpende hånd til fagforeningerne, men det er det ikke blevet til, siger Bjarne Steensbeck.
Måtte også sluge nogle kameler
Som i enhver byttehandel er der dog også røget noget den anden vej. Så sent som på folkemødet på Bornholm i weekenden lovede Lars Løkke at skaffe bedre forhold for landbruget og få tilladelse til, at man kan have flere svin. Men det er ikke en del af aftalen.
- Det er ikke lutter sejre for Løkke. Ikke et eneste ekstra svin er det blevet til, og også boligjobordningen måtte droppes, siger Bjarne Steensbeck.
Venstre er desuden gået med til at hæve bundskatten, hvilket med det samme affødte hård kritik fra både De Konservative og den liberale tænketank Cepos.
- Men det gjorde han for at finansiere en afskaffelse af brændselsafgiften, så det er ikke rigtigt en kamel, han har slugt dér, vurderer Bjarne Steensbeck.
Også god aftale for regeringen
Selvom Lars Løkke altså ser godt ud i lyset af den nye aftale, betyder det ikke nødvendigvis, at regeringen står so den store taber.
- Regeringen har også fået meget igennem. Alle nøglepunkterne fra deres vækstudspil er bevaret, der er kommet ro på energiområdet og de har fået håndslag på beskæftigelsesreformen, som er markant.
- Hvem, der vandt, er i det hele taget ikke helt tydeligt. Begge parter har fået en del igennem, og det er tydeligvis en aftale, som alle føler, de kan leve med, vurderer Bjarne Steensbeck.
Flere partier skal ind over
Selvom der altså er flertal for rammeaftalen med regeringens og Venstres mandater, er det parlamentariske arbejde langt fra forbi. De forskellige forlig er nemlig baseret på samarbejder med stort set alle partier på Christiansborg.
- Vækstpakken er der nok ikke så mange, der vil lave ballade omkring. Men beskæftigelsesforliget er indgået med Konservative og Dansk Folkeparti og man kan godt forestille sig, at de vil gøre krav om ændringer, siger Bjarne Steensbeck.
Desuden er energiforliget indgået med blandt andre Enhedslisten, som også kan forventes at stejle på flere punkter.
- Så der er rigtigt meget at gøre endnu, fastslår Bjarne Steensbeck.