Når regeringen nu aktivt går efter at få de såkaldte Syrien-krigere dømt for landsforræderi, så er det en nærmest umulig opgave.
Det vurderer formanden for Retspolitisk Forening, Bjørn Elmquist, der selv har været forsvarsadvokat i en række højtprofilerede danske retssager om terror.
- Jeg har svært ved at se, hvordan man skal kunne gøre det lettere at løfte bevisbyrden. For paragraffen er der jo, siger han.
- Men samtidig skal man bevise ud over rimelig tvivl, at det, de (Syrien-krigerne, red.) er tiltalt for, er korrekt. Ellers skal de frifindes. Og jeg tror, det, er der, problemet ligger. At man mangler beviser. Og det kan man ikke ændre på bare ved at lave en ny bestemmelse, siger han til DR Nyheder.
Ingen Syrien-krigere dømt endnu
Selv om PET vurderer, at mindst 100 mennesker fra Danmark er taget til Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat og andre ekstremistiske grupperinger i området, så er det endnu ikke lykkedes at dømme en eneste af dem for deres handlinger - hverken med terrorparagraffen eller for landsforræderi.
Og det er der gode grunde til, mener Bjørn Elmquist:
- Jeg vil tro, at det igen handler om, at man ikke har de beviser, der skal til, siger han.
- Det her er foregået langt herfra. Og i situationer, hvor de danske myndigheder ikke har nogen mulighed for at følge med i form af aflytninger, oervågninger eller ved at få fat i vidner.
Jagt på terrorister må ikke koste os demokrati
Et andet forslag fra regeringen til, hvordan man stopper unge danske statsborgere i at blive Syrien-krigere,kommer fra statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Hun foreslår, at det gøres strafbart at tage til lande som Syrien og Irak uden en tilladelse fra den danske stat.
Men selv om det måske ville gøre det lettere at retsforfølge flere mennesker, så afvises den tanke også af Bjørn Elmquist.
- Jeg tror ikke på, at det kan praktiseres, og jeg vil også sige, at det er et voldsomt indgreb mod vores privatliv og ret til at rejse hvorhen vi vil og besøge familien, siger han.
Samtidig bringer hele ideen om at begrænse vores individuelle ret til at bestemme, hvor vi rejser hen, mindelser om regimer, vi normalt ikke ønsker at sammenligne os selv med, mener Bjørn Elmquist.
- Så skal vi til at have udrejsetilladelse, ligesom man havde i DDR og Sovjet under den kolde krig. Jeg synes, vi skal passe meget, meget på, før vi giver køb på vores demokratiske frihed. Man skal være forsigtig med at tro, at man kan forhindre terrorisme ad den vej, siger han.