Der er langt fra at sidde foran computeren og ordne regnskaber i kommunen til at stå på fabriksgulvet og lave blæseanlæg til affaldsindustrien.
Men det er nu en gang sådan, arbejdslivet har flasket sig for Knud Åge Pedersen, siden han blev offer for en sparerunde i Slagelse Kommune.
- Jeg har siddet i mange år i en kontorstol. Og jeg tror, det er godt for mig og min krop, at jeg er lidt mere aktiv, fortæller han, mens han former sideplader til en motor på fabriksgulvet i Sorø.
Hos Kongskilde Industries A/S er han en af 150 medarbejdere, der laver pneumatiske transportanlæg til landbruget og affaldssektoren.
Havde ikke frit valg i jobbutikken
Anlæggene er skabt til at flytte korn, pulver eller andre materialer rundt i et system ved hjælp af tryk og vakuum.
Det er lidt ensformigt at stå og presse plader og skære overskudsmateriale fra, bedyrer Knud Åge Pedersen. Men der er heller ikke frit valg på alle hylder i jobbutikken.
- Jeg er nået op i den gale ende af arbejdslivet. Og der gælder det om at holde fast i det, man kan få fat i. Og så man også syntes om, siger han.
Knud Åge Pedersen er i dag fastansat ved fabrikken i Vestsjælland. Men han startede som vikar.
En vej til et fast job for et stigende antal danskere, der har svært ved at vinde fodfæste på arbejdsmarkedet.
Over 23.000 vikarer på arbejdsmarkedet
Ifølge en analyse fra Dansk Industri arbejder over 23.000 fuldtidsbeskæftigede som vikarer - en fordobling på syv år og det højeste antal siden finanskrisen.
Da Knud Åge Pedersen mistede sit job som økonomimedarbejder i kommunen søgte han masser af kontorstillinger uden held.
- Som tiden gik, og da jeg ikke fik nogen respons, kunne jeg godt se, at min uddannelse var ved at blive for gammel, siger han.
Til sidst begyndte han at kigge efter ufaglært arbejde og fik kontakt til det landsdækkende vikarbureau JKS, der formidlede kontakten til Kongskilde Industries.
Knud Åge: Nu er det sværere at losse mig ud
Hos tænketanken Kraka, har man undersøgt, hvor meget chancerne stiger for at få fast job - med og uden et forudgående vikariat.
Helt konkret med 22 procentpoint, hvis personen har vikarbeskæftigelse - i forhold til en svagere tilknytning til arbejdsmarkedet, viser analysen.
Og for Knud Åge Pedersen var tre måneder som vikar også det, der åbnede døren til fastansættelse.
Han er glad for, at han ikke har en udløbsdato for sin ansættelse. Og for at have et opsigelsesvarsel, hvis der ikke længere er brug for hans arbejdskraft.
- Jeg kan godt lide, at der er mere tryghed i ansættelsen. Nu kræver det lidt mere, inden jeg bliver losset ud, siger han.