Tjekker du ikke Facebook, Messenger, Snapchat og Instagram på mobilen hver dag - ja, faktisk hver time - så er det sandsynligvis, fordi du er over 35 år.
DR har i samarbejde med Epinion bedt danskerne fortælle om deres liv på de sociale medier, og resultatet er en undersøgelse, der dokumenterer en meget tydelig generationskløft.
- Der er en helt ny generation af digitale indfødte, som hele livet har levet med, at man går rundt med mobilen i lommen, og at man reagerer hver gang, der kommer en notifikation, siger Søren Schultz Hansen, som er lektor på CBS og forfatter til 'Digitale indfødte på job'.
Undersøgelsen viser, at otte ud af ti i alderen 18 - 34 år tjekker smartphonen mindst én gang om dagen, og fire ud af 10 i samme aldersgruppe er på mindst én gang i timen.
Forsker er overrasket
Anderledes ser det ud, hvis man ser på de lidt mere voksne, dem i alderen 35 - 55 år.
Her er kun lidt over halvdelen på mindst en gang om dagen, mens hver tiende tjekker mobilens sociale apps mindst én gang i timen.
Og det kommer ikke bag på CBS' hjerneforsker Jon Wegener, at de unge tjekker sociale apps så ofte:
- Jeg er næsten overrasket over, at det kun er fire ud af ti, der tjekker mobilen hver time. Unge er meget optagede af deres sociale status, og derfor engagerer de sig meget i de sociale medier, siger han.
Forskellige former for høflighed
I den sidste aldersgruppe, dem på 56 år og derover, er det kun 36 procent, der dagligt tjekker et socialt medie på mobilen. Kun seks procent er på mindst én gang i timen. I det hele taget viser rundspørgen, at syv ud af 10 i den ældste aldersgruppe mener, det er lige gyldigt for ens sociale liv, om man er på de sociale medier eller ej.
Den holdning deler kun tre ud af 10 i den yngste kategori. Det har skabt en kløft, forklarer erhvervsforskeren:
- Det, de ældre generationer skal forstå, er, at hvis de sidder ansigt til ansigt med en digital indfødt, som tjekker sin mobil, så skal de ikke bare fare ud og fortælle, hvor uhøfligt det er. For for den unge er det uhøfligt, hvis man ikke svarer sine venner på mobilen, siger Søren Schultz Hansen.
Det har i denne undersøgelse ikke være muligt at gå længere ned end 18 år.