Det ser ikke ud til, at skatteminister Morten Bødskov (S) får store problemer med at få flere milliarder fra næste år til genopretningen af det kriseramte skattevæsen.
Både Enhedslisten, SF og De Radikale er parat til at lede efter penge ved finanslovsforhandlingerne til efteråret.
Men partierne stiller samtidig krav til, hvordan man skal finde pengene.
Radikales skatteordfører, Kathrine Olldag, vil tage penge til genopretningen af skatteforvaltningen fra det såkaldte økonomiske råderum.
Og så skal udenlandsk arbejdskraft også være med til at betale i fremtiden.
- Blandt andet ved at tilbageføre reglerne for udenlandsk arbejdskraft til dér, hvor de var for et par år siden, således at vi får flere skattebetalende eksperter ind i vores land, siger hun.
EL: Ansæt 1.000 medarbejdere
Ifølge Morten Bødskov kræver genopretningen af det kriseramte skattevæsen fortsat milliardinvesteringer de kommende år.
Hans forgænger, Karsten Lauritzen (V), vurderede i foråret, at der var behov for op med 13 milliarder kroner ekstra frem mod 2025.
Hos Enhedslisten vil finans- og skatteordfører Rune Lund hente fem milliarder kroner til genopretningen af Skat ved at hyre knap 1.000 ekstra medarbejdere til at kradse skattegæld ind.
- De medarbejdere vil kunne tjene deres egen løn hjem flere gange. Så det er fuldstændig tåbeligt, hvis man ikke ender med at ansætte flere folk i vores skatteforvaltning, siger Rune Lund.
Også SF er parat til at finde pengene, oplyser partiets skatteordfører Carl Valentin til DR Nyheder.
Tidligere minister: Regning er ikke ny
Det er tilsyneladende et såkaldt 'kasseeftersyn' hos skatteforvaltningen, der har fået Morten Bødskov til at gå offentligt ud med sit budskab om flere penge til skatteområdet.
Selvom krisen er altoverskyggende i det hedengangne Skat, der i dag er splittet op i syv forskellige styrelser, så afsatte den tidligere regering kun penge et år ad gangen i forbindelse med de årlige finanslovsforhandlinger.
Derfor er den nye minister bekymret for, at der allerede fra nytår vil mangle penge i kassen, siger han.
- Der er store udfordringer, og jeg kan konstatere, at der ligger en regning i milliardklassen på mit skrivebord, som skal betales inden 1. januar, siger Morten Bødskov.
Den tidligere skatteminister, Karsten Lauritzen, afviser dog at have tegnet et for rosenrødt billede af genopretningen.
- Der er en regning. Men at det skulle være noget nyt, som kommer som en overraskelse - så skal man hverken have læst avis eller tændt for tv'et, siger han.
- Morten Bødskov overtager et skattevæsen, der er meget bedre end det, jeg overtog fra den røde regering i 2015, siger Karsten Lauritzen.