Steffie om hussalg: Det går ad helvede til

Steffies mand har posttraumatisk stress og kan ikke holde ud at være i det hus, de nu ikke kan sælge.

Steffi og Christian er lænket til det hus Christian ikke kan holde ud at være i. (Foto: © Foto: Jørgen Vang- DR, DR Dokumentar)

Da Steffie Hagstrøm flyttede ind i huset i Korsør med sin familie, var de glade for at kunne være sig selv. At der ikke var nogen, der bestemte, hvor og hvordan de skulle bo.

Hendes mand, Christian, havde været udsendt som soldat og havde tjent lidt penge, så de kunne købe huset uden de store problemer. Men så gik det galt. Christian kom hjem fra en udsendelse og var forandret.

Manden kan ikke overskue datteren

- Han har raseriudbrud og har svært ved at overskue sin datter, hvis hun hyler op eller sådan noget, fortæller hun i DR1 Dokumentaren 'Sikke Tømmermænd'.

- Han bliver hurtigt stresset, og vil gerne ud og kan ikke holde ud at være her i huset. Det var rigtig hårdt, når vi ikke rigtig vidste, hvad der var galt. Det kørte næsten i halvandet år, med at finde ud af, hvad der egentlig var galt, fortæller Steffie Hagstrøm.

Christian har fået PTSD, eller posttraumatisk stresssyndrom. Det betyder, at han blandt andet har svært ved små rum og mange mennesker på samme tid. Det betyder også, at han ikke længere kan holde ud at bo i huset i Korsør.

Steffi: Det går ad helvede til

Derfor beslutter de at forsøge at sælge huset, som de i 2008 købte for 1.093.000.

Det går, med Steffies egne ord 'ad helvede til'.

I løbet af to år har de kun haft en enkelt fremvisning og huset er nu nede i 950.000 - og der er stadig ingen interesse for det.

- Jeg føler det lidt som den der fitnessreklame, hvor der er en pige, der prøver at gå i gang med at løbe, men hun kan ikke, fordi hun er lænket til sit hus. Og det er sådan, jeg har det. Jeg føler, at jeg har en lænke siddende fast i mit hus og spændt til mit ben, som gør at jeg ikke kan komme væk, fortæller Steffie.

Banken har ikke været sjov at snakke med

Steffie og Christians bank vil ikke være med til at sætte prisen på huset længere ned, da den så er bange for, at parret vil tabe for mange penge. I det hele taget er Steffie ikke tilfreds med bankens håndtering af deres sag.

- Vores bank har ikke været særlig sjov at snakke med. Vi har været rigtig utilfredse. Vi har også prøvet at flytte bank, men det kan vi ikke få lov til. Det har været næsten ligesom at sidde med et hus, man ikke kan komme af med. Jeg har en bank, jeg ikke kan komme af med, siger hun.

Steffi håber på et mirakel

Steffie og Christian havde ellers fundet et andet hus i Jylland. Et hus med en stor grund, hvor Christian kunne gå ud, når hans PTSD blev for meget.

Men det er blevet solgt til nogle andre, fordi parret ikke kunne komme af med huset i Korsør. Og Steffies håb er så småt ved at løbe ud.

- Jeg ved ikke, om vi kan komme sammen igen, om vi kan bo et sted, der passer til os. Det hele er så usikkert, at det gør helt ondt.

- Det man har bare lyst til er at give op. Man kan ikke se nogen mening med det hele, men man bliver nødt til at se frem og så bare håbe på, at der sker et eller andet form for mirakel. Det kunne jo være, at jeg vandt i lotto. Jeg ved det ikke, det hele er så usikkert, siger hun.

DR Dokumentarserien 'Sikke Tømmermænd' er historien om en krise, der har kostet Danmark i alt 400 milliarder kroner, og hvor regningen nu skal betales. Serien afdækker krisen set fra parcelhuset, landsbyen, landbruget, den selvstændige virksomhed og fra den lokale aktionær, der satte pengene i en krakket bank. Serien er i 4 afsnit og følger i kølvandet på sidste års dokumentarserie 'Sikke en fest'.

DR Dokumentar: Sikke TømmermændSe serien på dr.dk/tv eller på DR1:Mandag den 6. januar 2014, kl. 20.40 på DR1Mandag den 13. januar 2014, kl. 20.40 på DR1Mandag den 20. januar 2014, kl. 20.40 på DR1Mandag den 27. januar 2014, kl. 20.40 på DR1