Skolelederne: Regeringen må gribe hurtigt ind i lockout

Lærerne og KL bliver aldrig enige, så regeringen må stoppe lockouten hurtigt, mener skoleledernes formand.

Bøvl og ballade. Det bliver resultatet af lockouten, som formentlig træder i kraft på landets skoler efter påske.

Det mener Skolelederforeningens formand, Anders Balle, som opfordrer regeringen til hurtigt at sætte en stopper for konflikten.

- Jeg tror ikke, at KL og lærerne bliver enige. Jeg tror, at det er nødt til at ende med et regeringsindgreb. Så derfor opfordrer jeg regeringen til at gribe ind hurtigst muligt, siger Anders Balle til Ritzau.

Han ærgrer sig over, at de to parter i striden om lærernes arbejdstid ikke kunne blive enige hverken på egen hånd eller i Forligsinstitutionen.

- Det er hamrende ærgerligt, at forhandlingerne er brudt sammen. Det giver en masse bøvl, ballade og uro i hele samfundet. I skolerne, for lærerne, forældrene og børnene, der ikke kan komme i skole, siger Anders Balle.

Det kommer dog ikke bag på formanden, at lockouten bliver realitet for folkeskolelærerne, når påskeferien slutter.

- Det overrasker mig ikke, for parterne har ikke rykket sig i forhandlingerne. På den måde er det, som jeg har frygtet hele tiden, nu blevet en realitet, siger Anders Balle.

Stridens kerne handler om, at kommunerne vil gøre op med lærernes arbejdstidsregler, som i dag har faste rammer for forberedelsestid og undervisningstimer.

Lærerne stritter dog imod, fordi de mener, at det vil betyde mindre forberedelse og dårligere kvalitet i undervisningen.

Senest har topforhandleren for lærerne, Anders Bondo Christensen, præsenteret et forslag, som går ud på, at der bliver oprettet en samlet pulje af forberedelsestid på hver enkelt skole på to minutter per elev per lektion, som skolelederen disponerer over.

Det har KL imidlertid afvist, fordi kommunerne vil give skolelederne helt frie hænder.

Anders Balle forstår KLs afvisning, fordi forslaget er en cementering af de kasser, der er i dag, og to minutter per elev per lektion til forberedelse i hans øjne er en for stor pulje at fastlåse. Alligevel hæfter han sig ved, at især KL har været urokkelige i forløbet.

- Det er KL, der har været de stiveste i det her. Lærerne har dog trods alt været imødekommende på flere punkter, siger Anders Balle.

/ritzau/