Netop nu ruller afsløringer verden over af toppolitikere, sportsstjerner og skuespillere, der har gemt penge på hemmelige konti i skattely.
Det enorme læk af flere end 11 millioner hemmelige dokumenter trækker også tråde til Danmark.
Dokumentaren ”Det store skattelæk” afslørede søndag, at danske banker har hjulpet sine kunder med at oprette hemmelige konti i lande, der bruges som skattely.
Og det har fået de danske myndigheder til at gå på jagt efter dokumenterne. Det oplyser indsatsdirektør i Skat Jim Sørensen i en mail til DR Nyheder.
Dele af materialet, der er blevet lækket til journalisterne, er også givet til myndighederne i en række lande.
De lande er det danske skattevæsen nu i dialog med. Og ifølge Skat har flere lande meddelt, at de vil videregive oplysninger om danskere, hvis de optræder i de dokumenter, de har modtaget.
Der findes flere end 300 danskere i det massive materiale, som DR Dokumentar har fået via et internationalt netværk af undersøgende journalister.
Har den danske regering fået lækket tilbudt?
Tysklands regering er blandt dem, der er sagt ja til at købe en del af dokumenterne for at kunne gå efter folk med penge gemt i skattely. Det oplyser gruppen bag afsløringer, International Consortium of Investigative Journalists.
Herhjemme har Skat endnu ikke villet be- eller afkræfte, om de i lighed med Tyskland har fået tilbudt oplysningerne. Det er selvom DR Nyheder har spurgt om det siden torsdag.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger, at han generelt ikke er begejstret for at købe informationer, hvis de blev tilbudt.
- Det er en principiel sag, at det er en mærkelig situation, hvis man kan sælge oplysninger for penge. Der er nogle retssikkerhedsmæssige problemer i det, mener ministeren.
Hvis materialet dog på et tidspunkt bliver lagt åbent frem, bør myndighederne bruge det i deres kontrol, mener han.
- Men de oplysninger, der er lagt offentligt frem, dem bruger myndighedernes selvfølgelig. Og det har jeg også en klar forventning om, at Skat vil gøre.