Det nye skattelæk med oplysninger om over 175.000 selskaber i Bahamas er også blevet bemærket hos Skat.
-Vi er interesseret i, om der er nogle af de her ting, vi kan bruge i konkrete sager. Så der skal ikke herske nogen som helt tvivl om, at det er interessant for os, siger Jim Sørensen, der er indsatsdirektør i Skat, til DR Nyheder.
Lækket består af 1,3 millioner dokumenter fra selskabsregistret i Bahamas, som er på EU’s liste over usamarbejdsvillige skattely.
Navne på selskaber og ejere offentliggjort
Nu er oplysningerne blevet offentliggjort af ICIJ, som er et internationalt netværk af undersøgende journalister.
I dokumenterne kan man se navne på selskaber, og i mange tilfælde hvem der ejer og driver dem.
Og det er nok til, at Skat kan gå på jagt efter potentielle skatteunddragere.
Læk kan give Skat nyttig viden
Danmark har en aftale med Bahamas, som betyder, at Skat kan bede Bahamas om oplysninger om danskere der har selskaber i ø-riget.
Problemet er at Skat skal komme med konkrete navne for at få svar. Derfor kan det nye skattelæk vise sig nyttigt.
- Det her det kan være med til at give os det link, vi skal bruge til at spørge på nogle konkrete personer, på nogle konkrete hændelser og på den både kunne bruge aftalen langt mere, end vi kan i dag, siger Jim Sørensen.
Ikke stor viden om danskere i Bahamas
Han tør ikke gætte på, om der vil komme konkrete skattefangster ud af det i sidste ende.
-Landet står jo på det lister vi holder øje med. Men vi har ikke stor viden om danskeres ageren i det område, siger Jim Sørensen til DR Nyheder.
Det er den tyske avis Süddeutsche Zeitung, der har fået overleveret materialet i lækagen fra en ukendt kilde. Avisen har derefter delt materialet med ICIJ, som er et internationalt netværk af undersøgende journalister.