Salgschef i OW Bunker: Ledelsen var i en vanvids-spillerus

En kernesund virksomhed med trofaste medarbejdere blev kørt i sænk af en syg ledelse, mener tidligere global salgschef.

Efter konkursbegæringen går slagsmålet om resterne af OW Bunker nu i gang. Og det opgør kan blive grimt. (Foto: © Kasper Palsnov, Scanpix)

OW Bunkers 'Head of Global Sales' tager nu bladet fra munden og langer i hårde vendinger ud efter ledelsen af det konkursramte selskab.

På sin Facebook-profil langer Lars Henrik Hejlesen ud efter ledelsen, som han anklager for at have svigtet en ellers kernesund virksomhed. Taberne er familierne til de over 600 ansatte og omkring 20.000 investorer, skriver Lars Henrik Hejlesen.

I opdateringen beskriver han sammenholdet og ansvarsfølelsen i virksomheden.

Siden onsdag kl. 11.00 fik jeg kendskab til et andet OW Bunker, hvor en lille håndfuld personer med et meget betroet ansvar har begået et enormt svigt og udvist ufattelig dårlig dømmekraft.

Af grådighed og i jagten på endnu en kæmpebonus, som ville gøre deres 2- og 3-cifrede personlige millionformuer endnu større, er grænsen mellem det ansvarlige og det uansvarlige langsomt blevet udvisket og til sidst blevet helt usynlig i en vanvidsspillerus, som endte med at koste en kernesund dansk virksomhed livet på 48 timer.

Men ledelsen af den var syg. Den samme ledelse, der prædikede værdier som "Hårdarbejdende", "Ydmyg" og "Bundlinjefokuseret".

Fra succes til fiasko

DR Nyheder har uden held forsøgt at få fat i Lars Henrik Hejlesen. På hans Linkedin-profil fremgår det, at han frem til denne måned var ansat som 'Head of Global Sales' i OW Bunker. Samtidig er han organisatorisk næstformand i Det Konservative Folkeparti.

OW Bunker gik fra at være den store succeshistorie i marts, hvor selskabet stormede frem på børsen, til at indgive konkursbegæring fredag og politianmelde to ledende medarbejdere fra et datterselskab.

Købte medarbejderaktier

Ifølge Lars Henrik Hejlesen har han igennem fire år kendt til en virksomhed med "flittige, kompetente og usædvanligt dedikerede" medarbejdere, som har taget et stort ansvar over for kunder og opgaver i OW Bunker.

- Hele dette bundsolide og værdiskabende arbejde for den globale skibsfart har været uden større risiko og tab (uanset olieprisen) og har ført til børsnoteringen i marts. De (medarbejderne, red.) troede på projektet, og mange købte medarbejderaktier i juni for 50.000 kr. Nogle lånte penge til det!, skriver Lars Henrik Hejlesen.

Vinderen er svensk

Efter konkursbegæringen går slagsmålet om resterne af OW Bunker nu i gang, siger flere eksperter, og der er mange store ubetalte regninger, så opgøret kan blive grimt.

Men den svenske kapitalfond Altor har klaret frisag, og det undgår Lars Henrik Hejlesen ikke at nævne.

- Vinderen er kapitalfonden Altor, som har fået 2 milliarder DKK ud af denne lille affære til nye eventyr i det skandinaviske erhvervsliv. Watch out!

DR Nyheder har uden held forsøgt at få ledelsen i OW Bunker i tale.