Folket må købe de dyre flybilletter, som overborgmesteren har råd til.
Sådan kan budskabet i et tweet fra det udskældte flyselskab Ryanair meget vel tolkes.
Det irske selskab svarer nu tilbage på Københavns overborgmester Frank Jensens boykot af de billige flybilletter.
I en satirisk tone har Ryanair lagt et billede på Twitter med beskeden 'Her er de billige billetter, som Københavns 'overklasse'-borgmester ikke vil have dig til at booke. ¨
På billedet er Frank Jensens ansigt sat ind over hovedet på den berygtede franske dronning Marie-Antoinette.
- Lad dem få kage, står der i en talebobel fra overborgmesterens ansigt med reference til et lignende berømt citat, som eftersigende skulle stamme fra dronningen, der levede i det 18. århundrede.
Da de fattige bønder i datidens Frankrig led under hungersnøden og ikke havde mere brød, svarede Marie-Antoinette angiveligt, at folket bare kunne spise kage.
- Lad dem betale for de dyre billetter, står der i en anden talebobel ved Frank Jensens hoved.
https://twitter.com/Ryanair/status/601073013623234560
'Social dumping er svineri'
- Han foretrækker, at du køber de dyre billetter ligesom ham, skriver Ryanair spydigt. Og så har selskabet oplistet prisforskellen på billeter hos lavprisselskabet og hos SAS, der er kendt som en af forretningsfolkenes foretrukne rejseleverandører.
Overborgmester Frank Jensen sagde forleden, at ingen af de 45.000 ansatte i kommunen må benytte sig af Ryanair, fordi de blandt andet nægter at indgå en dansk overenskomst.
- Social dumping er noget svineri, som vi slår hårdt ned på her i København. Derfor stiller vi krav til alle, der vil levere til kommunen, herunder sælge os en flybillet, om at de skal tilbyde deres ansatte ordentlige løn- og arbejdsforhold.
- Dermed har vi allerede et forbud mod at flyve med Ryanair. For vores regler betyder, at vi ikke indgår kontrakter eller køber varer af leverandører, som ikke giver ordentlig løn, udtalte Frank Jensen til Berlingske.
Venter på konflikt
Ryanair er i disse dage i arbejdsmæssig krig med den danske fagbevægelse, og Arbejdsretten afgør 15. juni, om fagfolkene må gå i sympatikonflikt mod Ryanair.
Flyvebranchens Personale Union, FPU, og Serviceforbundet, der er en del af LO, har siden starten af 2015 ønsket at få en overenskomst på plads med Ryanair for medarbejderne i flyselskabets nye base i Københavns Lufthavn.