- Den skarpeste performance vi har set i 'Løvens Hule' til dato.
Sådan lød det fra Christian Stadil, efter han sammen med Jesper Buch og Tommy Ahlers havde sagt ja tak til at gå ind i virksomheden Ear Labs.
Præsentationen af virksomhedens ørepropper målrettet svømmere og surfere skilte sig da også tydeligt ud. Partner i virksomheden, Hans Henrik H. Heming, kunne fortælle, at de allerede er solgt i cirka 60.000 eksemplarer i 30 lande.
Den etablerede virksomhed vakte usædvanlig stor interesse hos de fem investorer, som alle havde ønske om at være med. Men det var altså de tre herrer, der blev foretrukket.
- Vi var meget opmærksomme på, at vi gerne ville gå derfra med så bredt et netværk som muligt. Set i bakspejlet skulle vi måske have taget Ilse Jacobsen og Birgit Aaby med også, men måske vi kan bruge dem på en anden måde en anden gang. Vi var meget strategiske omkring de tre andre, som vi kunne se et perspektiv i længere frem, lyder det fra Hans Henrik H. Heming.
Det vigtigste er netværket
De tre løver gik ind i virksomheden med hver en million kroner og en andel på 5 procent. Værdiansættelsen blev sænket fra 30 millioner kroner til 20 millioner kroner, og det er en af de største investeringer, løverne er blevet præsenteret for. Selv om de måtte gå en smule på kompromis, så er Hans Henrik H. Heming overbevist om, at virksomheden får det hele og mere retur ved at samarbejde med de rutinerede iværksættere.
- Med deres netværk, kan vi nå de resultater, vi drømmer om, og det er vi godt igang med. Vi kan læne os op ad deres credibility. Vi kan få et rygstød i fremtidige dialoger, fordi de er med på vores hold. Hvis de tre, som har stor succes, støtter op om os, så er der måske også andre, der vil tro på os, siger Hans Henrik H. Heming.
Skiller sig ud fra de andre deltagere
Mens mange af de øvrige iværksættere i 'Løvens Hule' er forholdsvis nystartede og især har brug for hjælp til at få rettet deres produkt til og til de administrative opgaver, så har Ear Labs et andet behov.
- Vi er ikke 20 år og har drevet forretning før. Så vi er opmærksomme på, hvad det vil sige at drive forretning og er selvhjulpne på mange måder. Vi har en revisor, vi kan håndtere bilag og har styr på banken og vores likviditet. Alle de ting, hvor nye iværksættere kan få nogle slemme overraskelser, hvis de ikke har styr på det, pointerer Hans Henrik H. Heming.
- Vi bruger løverne til mere overordnede strategiske overvejelser. Hvad er det næste produkt, og hvad er det for nogle investorer, vi skal have ind. Hvis det bare var penge, vi skulle have, så skulle vi måske bare gå i banken og låne dem. Vi skal bruge den viden, de har, og det netværk, de har, og deres viden om netværket, siger Hans Henrik H. Heming.
Satser på onlinesalget
Siden optagelser fandt sted i april er der allerede sket en hel del med virksomheden takket være 'løverne'. Især har der været fokus på onlinesalget, som for et halvt år siden bare udgjorde 5 procent.
- Der tjener vi mange flere penge, og vi har allerede firdobblet vores omsætning online, hvor vi er oppe på nogle hundrede tusinde om måneden.
- Vi har cirka 80.000 kunder, der ved, hvem vi er, men der er 30 millioner surfere og 70 millioner svømmere, der ikke ved, hvem vi er. Så markedet er mega stort. De skal vide, hvem vi er, så vi ser et stort udviklingspotentiale, siger Hans Henrik H. Heming.
Med til udviklingen hører også nye produkter, og her er der også nyt på vej i 2017. I første omgang lanceres en øreprop til børn. Derudover arbejdes der på en øreprop med teknologi, som kan komme til at indeholde funktioner som ur, telefon og musik.
- Vi er ikke et sekund i tvivl om, at vi kan sælge ørepropperne til børn. Det satser vi rigtig meget på. Og der er ingen, der har lavet et headset til sportsudøvere, som er 100 procent vandtæt. Det er lidt mere avanceret og vil tage lidt tid, men vi er godt igang og går mere ind i det næste år, siger Hans Henrik H. Heming.
RETTELSE: Vi havde først skrevet i artiklen, at de tre løver Tommy Ahlers, Jesper Buch og Christian Stadil fik en ejerandel på hver 20 procent. Det var retteligt 5 procent. Fejlen er nu rettet i artiklen.