Der venter konkursadvokaterne - de såkaldte kuratorer - lidt af en opgave, når de skal undersøge konkursen efter det krakkede jordfirma Nordic Waste.
DR Nyheder har fået aktindsigt i den konkursbegæring, som Nordic Waste sendte til Retten i Randers i sidste uge og her fremgår en liste over, hvilke selskaber - som ifølge virksomheden selv - har penge til gode.
I alt skylder det konkursramte selskab penge til 142 forskellige virksomheder. Listen indeholder en række transport-, shipping- og en række andre virksomheder, der direkte kan relateres til Nordic Wastes kerneopgave - nemlig at modtage og rense jord.
Men listen indeholder også en lang række andre virksomheder såsom brillefirmaet Synoptik, medierne Børsen og Jyllands-Posten og internetsupermarkedet Nemlig.com.
Det fremgår ikke af Nordic Wastes konkursbegæring, hvor meget de enkelte virksomheder har til gode.
Men i Nordic Wastes konkursbegæring fremgår det, at selskabet har 'varekreditorer' for knap 33 millioner kroner. Det vil altså sige, at Nordic Waste skylder de mange millioner kroner til virksomheder, som har leveret varer eller tjenester.
Herunder kan du se den fulde liste over kreditorer:
Milliardær har selv penge til gode
På listen over kreditorer dukker der også virksomheder op ejet af en mand, der er særdeles velkendt, når snakken falder på Nordic Waste-skandalen.
Milliardæren Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre ejer nemlig flere selskaber, som har penge til gode hos Nordic Waste.
Det er interessant, fordi selvsamme familie ejer 76 procent af Nordic Waste, og milliardæren - der ifølge Økonomisk Ugebrev er god for 42 milliarder kroner - er blevet heftigt kritiseret for at løbe for oprydningsregningen og erklære virksomheden konkurs.
Konkret ejer Østergaard-familien fire selskaber helt eller delvist, der har penge til gode hos Nordic Waste, fremgår det af retsdokumenterne.
Der er tale om det et af landets største shippingfirmaer SDK Shipping A/S, transportfirmaet Freja Transport og Logistik og leasingselskabet Selected Car Leasing A/S.
Endelig har DSH Recycling også penge til gode. Det selskab er ejer af den grund, hvor Nordic Waste har drevet virksomhed fra.
De nye oplysninger kommer efter, at DR Nyheder i går kunne fortælle, at selskaber, der er ejet helt eller delvist ejet af milliardærfamilien har opgjort krav for over 100 millioner kroner i konkursbeboet.
Det var oplysninger, der kom frem ved skifteretten i Randers i går, hvor Nordic Waste blev erklæret konkurs.
Og selv om Torben Østergaard-Nielsen er blevet heftigt kritiseret for ikke at træde til og betale for oprydningen, så er det faktisk helt efter bogen, at hans selskaber har krav mod konkursboet, fortalte Søren Friis Hansen, der er professor i selskabsret ved CBS, i går til DR Nyheder.
- Hvis der er nogle af de andre selskaber i koncernen, der har leveret ydelser til Nordic Waste, som nu er under konkurs, så har de selvfølgelig et krav, de kan anmelde i Nordic Wastes konkursbo.
Krav for 200 millioner kroner kan stige
Om der er nogen kreditorer, der ender med at få deres penge, og i så fald hvilke er endnu uvist.
To advokater - såkaldte kuratorer - har nu til opgave at danne sig et overblik over hvilke midler og aktiver, der er i Nordic Waste og herefter fordele rovet.
Det er dog allerede et faktum, at ikke alle vil få deres penge. I går i retten kom det nemlig frem, at der allerede er krav for 200 millioner kroner mod konkursboet.
Det skal holdes op mod, at Nordic Waste i sit seneste regnskab opgjorde en egenkapital på 16,5 millioner kroner.
Blandt de største kreditorer er Randers Kommune, som står for at rydde op efter den forurenede jord. Regningen har indtil videre rundet 100 millioner kroner og forventes at stige.
Desuden har Miljøstyrelsen endnu ikke rettet et krav i konkursboet.
I sidste uge bad styrelsen nemlig Nordic Waste om at stille 205 millioner kroner i sikkerhed for at betale regningen efter oprydringen.
Hermed kan det ende med, at Miljøstyrelsen også retter et trecifret millionkrav mod konkursboet efter Nordic Waste.
Østergaard-familien har været næsten helt tavs om konkursen og den kritik, den har afstedkommet.
Milliardærens ene datter Nina Østergaard Borris har dog forsvaret konkursen i en pressemeddelelse fra sidste uge.
- Naturkatastrofen i Ølst er større end os, og vi er som koncern nødsaget til, helt i overensstemmelse med selskabslovgivningens regler, at begrænse vores hæftelse i Nordic Waste til aktiekapitalen og dermed at tage ansvar for de øvrige selskaber og medarbejdere i USTC-koncernen, sagde hun.