I en ny analyse advarer Nationalbanken landets banker om, at de bør slippe speederen.
Flere banker begynder nemlig at løsne op for kravene til udlån, så der igen gives lån til følsomme virksomheder og sårbare husholdninger med høj gæld.
Ifølge Nationalbanken er situationen så alvorlig, at erhvervsministeren nu har mulighed for tvinge bankerne til at øge deres kapitalbuffer og sætte flere penge til side.
Det skal ske for polstre banker yderligere, så de er bedre rustet i tilfælde af en ny finanskrise.
Men erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ser ikke samme grad af faretegn, som Nationalbanken er kommet frem til i sin analyse.
- Regeringen er helt opmærksom på, at det går lidt hurtigere i långivningen nu, hvor det går godt i økonomien, og det er naturligt, skriver han i et skriftligt svar til DR Nyheder.
Minister: Banker har polstret sig
Brian Mikkelsen har ikke stillet op til interview, men ministeriet har sendt en række svar i en e-mail.
Her skriver ministeriet, at kreditinstitutterne siden den seneste finanskrise allerede er blevet underlagt større krav til kapitalpolstring, og at Finanstilsynet løbende holder øje med, at långivningen i bankerne sker på forsvarlig vis.
Det er netop erhvervsministeren, der kan bestemme, om bankerne skal efterleve Nationalbankens indstilling om at indføre en ekstra buffer.
Men det vil først ske, efter regeringens finansielle vagthund, Det Systemiske Risikoråd, den 18. december har holdt et møde om analysens konklusioner.
I rådet sidder en række uafhængige eksperter, der kan indstille til regeringen, at den såkaldte kontracykliske kapitalbuffer skal aktiveres.
Derfor vil Brian Mikkelsen først tage stilling til sagen, hvis rådet på sit møde indstiller til regeringen, at bufferen aktiveres.
Ministeren understreger dog i sit svar, at regeringen samtidig vil veje hensynet til at indføre bufferen op mod finanssektorens vilkår.
- Hvis Det Systemisk Risikoråd beslutter at henstille til en aktivering af bufferen, vil regeringen i den forbindelse tage hensyn til, at kreditinstitutterne siden den seneste finanskrise allerede er blevet underlagt større krav til kapitalpolstring, senest i forbindelse med afviklingsplanerne, står der i svaret fra erhvervsministeren.