Udbytteskandalen, der har kostet Danmark mindst 12,7 milliarder kroner, er led i et gigantisk milliardkup mod det meste af Europa.
Og det kalder på bedre samarbejde over landegrænser, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ifølge Ritzau.
- Det er en griskhed af dimensioner, som vi vil forfølge, til sidste krone er betalt tilbage. At det er et europæisk problem, gør min harme endnu større. Det er bagsiden af, at verden er blevet mindre, og svaret på det er bedre internationalt samarbejde, siger han til nyhedsbureauet under brexit-topmødet i Bruxelles.
180.000 dokumenter
Statsministerens reaktion kommer, umiddelbart efter at flere europæiske medier i dag har afsløret, hvordan et netværk af finansfolk og storbanker i årevis har ribbet statteydere i store dele af Europa for milliarder.
Medier som DR, Le Monde, Die Zeit og Politiken har gransket 180.000 siders hemmeligt efterforskningsmateriale fra tysk politi, der blandt andet viser, at Barclays, BNP Paribas, Macquarie Bank og Deutsche Bank har svindlet med udbytteskat.
Alene i Tyskland, Danmark, Belgien, Frankrig og Italien har brugen af den særlige skattefidus kostet statskasserne 410 mia. kr.
En del af EU's bankunion
Danmark er ikke medlem den bankunion i EU, der blandt andet skal sikre et overnationalt tilsyn med banker.
Det dog på tide, at Danmark tilslutter sig den europæiske bankunion, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen, der peger på Danske Banks hvidvask-sag som endnu et argument:
- Det, som jeg har set de seneste måneder, trækker i retning af, at Danmark bør deltage i bankunionen, siger han til Ritzau.
Regeringen afventer ifølge Jyllands-Posten en teknisk redegørelse om fordele og ulemper, der skal danne grundlag for dansk beslutning om bankunionen. Den ventes at ligge klar på regeringens bord i 2019.