Jysk: Vi er alle utroligt kede af det

Lars Larsen er kræftsyg og trækker sig fra Jysk.

I dag har Jysk Holding med et par klik på musen lavet en lille ændring hos Erhvervsstyrelsen, som markerer et væsentligt punktum for det midtjyske væksteventyr, Jysk.

Lars Larsen er syg af kræft, og blot 70 år gammel har han i dag givet depechen som formand for Jysk Holding videre til sin søn, Jacob Brunsborg.

- Lars Larsen har leverkræft, og den har desværre spredt sig. Det er en alvorlig sygdom, og derfor er hans analyse, at han træder tilbage, så han kan bruge sin tid på familien, siger Rune Jungberg Pedersen, kommunikationsdirektør i Jysk.

Tror på Jacob

Lige som sin far vil den nyudpegede bestyrelsesformand Jacob Brunsborg i første omgang hellige sig familien og venter derfor med at sætte ord på sit virke i spidsen for en virksomhed med en årlig omsætning på 30 milliarder kroner.

- Virksomheden har en stærk ledelse. Lige nu skal Jacob koncentrere sig om sin familie, og så på et tidspunkt kommer han ud og udtaler sig om sin far og sin nye rolle som bestyrelsesformand, siger Rune Jungberg Pedersen.

Selv om der har været tvivl om arvefølgen i Jysk, har Jacob både evnerne, energien og erfaringen til at drive dyne-dynastiet videre, vurderer Rune Jungberg Pedersen:

- Der er ingen tvivl om, at vi alle er utroligt kede af, at Lars Larsen er syg. Men nu overtager Jacob, og det er et nyt kapitel i virksomhedens historie. Vi er selvfølgelig rigtigt kede af årsagen. Men vi ser også rigtigt meget frem til en fremtid med Jacob som bestyrelsesformand.

- Jacob har været en del af bestyrelserne i Lars Larsen Group i mange år og har stor viden og passion for det. Derfor er det helt naturligt, at han går ind og afløser, siger han.

Lars Larsen kan ikke overvurderes

På 40 år har Lars Larsen skabt et enormt butiksimperium, der i dag strækker sig over 2700 butikker i 52 lande.

47-årige Jacob Brunsborg overtog i juni formandsposten i Jysk fra sin far, Lars Larsen. (© JYSK)

Og selv om Lars Larsen nu må give slip på 'sit tredje barn', så er forretningen voksede til en størrelse, hvor den kan stå på egne ben, fortæller kommunikationsdirektøren i Jysk.

- Mange vil jo sige, at Lars Larsen er Jysk. Det var han jo også til at starte med, men heldigvis er mange siden kommet til og har hjulpet til. Men det er svært at overvurdere Lars Larsens betydning. Til gengæld er det bygget sådan op, at det sagtens kan stå, også selv om han ikke længere er bestyrelsesformand, siger Rune Jungberg Pedersen.

I videoen oven for artiklen kan du se, hvordan det så ud i 1996, da Pengemagasinet var på besøg under en butiksåbning i Finland - og senere til kaffe hjemme hos Lars Larsen.

Lande med Jysk-butikker:

  • Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tjekkiet, Ungarn, Holland, Slovakiet, Tyskland, Østrig, Schweiz, Island, Canada, Grønland, Færøerne, Estland, Letland, Litauen, Ukraine, Kosovo, Bulgarien, Kasakhstan, Rumænien Frankrig, Det Forenede Kongerige, Slovenien, Nord Makedonien, Kroatien, Italien, Spanien, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Indonesien, Armenien, Montenegro, Grækenland, Vietnam, Albanien, Malta, Portugal, Georgien, Belarus, Tadsjikistan, Moldova, Kuwait, Belgien, De Forenede Arabiske Emirater, Thailand, Irland, Cypern og Aserbajdsjan.

  • I Tyskland og Østrig går Jysk-butikkerne under navnet "Dänisches Bettenlager."