Dong Energy kommer ud af 2013 med et forbedret resultat, der dog stadig lyder på et underskud på 993 millioner kroner. I 2012 var det på fire milliarder kroner.
Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2013, der er præsenteret onsdag.
Koncernchef Henrik Poulsen er tilfreds med udviklingen i 2013, der viser, at selskabet har vendt kurven efter et udfordrende 2012.
I mål med plan
- Vi er samtidig i mål med den finansielle handlingsplan, som vi iværksatte i februar 2013 for at genetablere det økonomiske fundament for Dong Energy's fortsatte vækst, siger Henrik Pulsen i en kommentar til regnskabet.
- Med frasalg for mere end 15 milliarder kroner og kapitaltilførslen på 13 milliarder kroner i begyndelsen af 2014 er den finansielle platform styrket markant.
Selskabets gæld var ved udgangen af 2013 fortsat i milliardklassen og udgjorde 25,9 milliarder kroner.
Penge fra Goldman Sachs
Her noteres der samtidig også en forbedring, idet der er skåret omtrent seks milliarder kroner af gælden i forhold til sidste år, hvor gælden lå på 32 milliarder kroner.
- Til trods for et historisk højt investeringsniveau i 2013 på 21 milliarder kroner formåede Dong Energy at reducere sin nettogæld i kraft af et styrket cash flow fra driften og frasalg, forklarer koncernchefen.
Det netop afsluttede regnskabsår har samtidig været året, hvor et politisk flertal på Christiansborg godkendte, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs skyder kapital ind i Dong og får en større ejerandel i selskabet.
Penge kommer i februar
Dong forklarer i regnskabet, at den endelige aftale om tilførsel af 11 milliarder kroner i egenkapital fra tre nye investorer, Goldman Sachs, ATP og PFA, ventes gennemført i februar 2014.
Goldman Sachs og ATP vil efter de erhvervede ejerandele på henholdsvis 18 procent og fem procent blive repræsenteret i Dong Energy's bestyrelse
- Samtidig har fire ud af fem eksisterende minoritets-aktionærer valgt at indskyde to milliarder kroner. Deres andel reduceres fra 19 procent til 18 procent, oplyser Dong i regnskabet.
Aftalen indebærer, at den danske stats ejerandel i Dong reduceres fra 81 procent til 57 procent.
/ritzau/