Ventetiden på sagsbehandlingen af arbejdsskader kan blive endnu længere, lyder det fra Arbejdsskadestyrelsen. Det bliver konsekvensen af, at der mangler sagsbehandlere i Arbejdsskadestyrelsen.
Siden det kom frem, at Arbejdsskadestyrelsen var blandt de offentlige arbejdspladser, der skulle flyttes ud af hovedstaden, har flere end 30 ud af 200 sagsbehandlere sagt op.
Det vil medføre længere sagsbehandlingstid, og det er dårligt nyt for blandt andre 51-årige Helle Rasmussen. Hun gik ned med stress i 2012, og hendes sag er endnu ikke afgjort.
- Det, synes jeg, er rigtig dårlig behandling. Mit liv er jo sat på standby. Jeg synes, det er rigtig frustrerende, at jeg er blevet kastet rundt siden 2013. Min sag er stadig ikke afgjort, og det ser den heller ikke ud til at blive lige med det samme, siger Helle Rasmussen.
På vej ud af dagpengesystemet
Som personlig plejer arbejdede hun nærmest i døgndrift i en periode på næsten fem uger, hvilket resulterede i omkring 500 overarbejdstimer, fortæller hun.
Det konstante arbejde resulterede i, at Helle Rasmussen fik flimmer for øjnene, mistede synet på sit ene øje og mistede hukommelsen i en sådan grad, at hun knap kunne huske navnene på sine børn, fortæller hun.
I 2013 anmeldte hun derfor sin stress som en arbejdsskade. Anmeldelsen blev i første gang afslået, men da Helle Rasmussen ankede afgørelsen, fik hun medhold om, at sagen skulle tages op igen.
Siden har hendes sag ligget hos Arbejdsskadestyrelsen. Ifølge Helle Rasmussen ryger hun snart ud af dagpengesystemet. Derefter har hun mulighed for at få kontantydelse i tre-seks måneder.
Kan få retning i livet igen
Arbejdsskadestyrelsen behandler årligt omkring 55.000 arbejdsskadesager. Ifølge Ombudsmanden har Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider generelt været stigende, og særligt i sager om erstatning for tab af erhvervsevne er sagsbehandlingstiderne lange.
I 2015 var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på 26 måneder, mens tallet i 2011 og 2012 var cirka 16 måneder.
Helle Rasmussen har nu ventet på en afgørelse i over tre år, og hun er heller ikke i tvivl om, hvad en afgørelse i hendes sag vil betyde.
- Jeg vil kunne få lidt retning på mit liv igen, for lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal, og hvilke muligheder jeg har. Jeg ved bare, at jeg ikke har været på arbejde siden min arbejdsskadesag, og at jeg lige nu er på vej ud af dagpengesystemet. Jeg synes, jeg bliver straffet for at være en pligtopfyldende kvinde, siger hun.